Traprenovatie sneller en voordeliger dan plaatsen van een nieuwe trap

Erger jij je al geruime tijd aan de conditie van je trap? Dan kun je twee dingen doen. Je kunt kiezen voor het laten plaatsen van een nieuwe trap, je kunt ook overwegen een traprenovatie uit te laten voeren. Is de trap nog veilig genoeg en zijn er bijvoorbeeld nog geen scheuren in het hout ontstaan, dan kun je vaak prima een renovatie uit laten voeren. Laat de specialist naar je trap bekijken en zijn oordeel uitspreken, want met veiligheid neem je natuurlijk geen enkel risico. Zeker niet als je bedenkt dat de meeste ongelukken in huiselijke kring juist op de trap plaatsvinden.

Traprenovatie is aantrekkelijker dan het plaatsen van een nieuwe trap

Een traprenovatie is aantrekkelijker dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. Dat zit zeker ook in het meerwerk dat uitgevoerd moet worden. Zo zal de huidige trap bijvoorbeeld afgevoerd moeten worden en kan het demonteren van de huidige trap de nodige schade veroorzaken. Kies je voor het laten plaatsen van een nieuwe trap, dan zit je doorgaans ook langer in de rotzooi. Het uitbreken van een trap betekent vaak dat je ook opnieuw stucwerk uit moet laten voeren en dat je al snel veroordeeld bent tot het leggen van een nieuwe vloer onderaan de trap. Bij renovatie heb je dat allemaal niet of in elk geval veel minder. In bepaalde gevallen kan een specialist een renovatie al binnen een dag uitvoeren.

De trap is een belangrijke rol gaan spelen de afgelopen jaren

Een traprenovatie heb je in verschillende gradaties. Je zou het verven van de trap al een vorm van traprenovatie kunnen noemen. De trap is wel een belangrijke rol gaan spelen de afgelopen jaren. Was het voorheen niets meer of minder dan een hulpmiddel om naar boven of beneden te komen, tegenwoordig is het vaak de blikvanger van een woning, ook afhankelijk waar de trap gesitueerd is. De trap hoort er tegenwoordig echt bij en dient in lijn te zijn met de rest van je stijl en interieur.

Nooit ten koste van de veiligheid van de trap

Let bij het uitvoeren van een traprenovatie zeker op de veiligheid. Er zijn mensen die alleen verfraaiing in hun hoofd hebben en dat ten koste laten gaan van de veiligheid. Doe dat niet en haal nooit een leuning weg vanwege de uitstraling. Zorg verder voor antislip op de treden. Voor het overige is zo goed als alles mogelijk als het om traprenovatie gaat.

Zet je trap met ledverlichting extra in de schijnwerpers

Laminaat op de trap is erg populair tegenwoordig, helemaal als het laminaat van de trap doorloopt in de hal bijvoorbeeld. Wat je ook steeds vaker ziet is led verlichting onder de traptreden. Het mes snijdt dan aan twee kanten. In de eerste plaats biedt verlichting weer een stukje extra veiligheid en bovendien ziet het er zeer fraai uit en zet het je trap nog eens extra in de spotlights. En dat is precies wat je met een traprenovatie wilt bewerkstelligen.

Vloer & Raamdecor is dé specialist in woninginrichting en projectstoffering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *