kruipruimte

4 redenen om je kruipruimte uit te graven

De kruipruimte is een ruimte waar je het liefst zo min mogelijk komt. Vaak als je hier moet zijn is het wellicht om meterstanden door te geven of omdat er zich een probleem afspeelt onder de vloer van jouw woning. Hoe dan ook, is het meestal geen positief signaal als je je onder de vloer in de kruipruimte bevindt. Je kunt je kruipruimte echter ook efficiënter gebruiken en er in sommige gevallen een nuttige ruimte van maken. Wij omschrijven hieronder 4 redenen om je kruipruimte uit te graven.

1. Uitgraven tot kelder

Je kunt van de kruipruimte een nuttig onderdeel van je huis maken door deze uit te laten zuigen en uit te laten diepen, zodat je er een kelder van kunt maken. Hier kun je eventueel levensmiddelen opslaan die lekker koel kunnen blijven onder de grond. Zo maak je van je kruipruimte toch een nuttig gedeelte van je huis. De kruipruimte uit laten graven tot kelder? Kooiker Zuigtechniek is gespecialiseerd in het uitgraven van kruipruimtes en heeft jarenlange ervaring.

2. Kruipruimte isoleren

Verlies je in huis veel warmte via de kruipruimte, dan is het wellicht een idee om deze te laten isoleren. Ook als een kruipruimte te ondiep is om te laten isoleren, kun je de kruipruimte eerste uit laten zuigen, het materiaal laten verwijderen en daarna de isolatie aan laten brengen. Zo verlies je minder warmte via de onderruimte en vloer van je huis, wat wellicht zal schelen in energiekosten.

3. Afvalmateriaal verwijderen

Is er veel afval of water in jouw kruipruimte dat blijft staan? Dan is het wellicht een goeie optie om de kruipruimte dieper uit te laten zuigen, het water en puin te verwijderen, zodat de kruipruimte beter kan ventileren en er niet telkens water in blijft staan of puin in blijft liggen, waardoor je de kruipruimte ook nog eens slecht kan bereiken.  

Lees tip:  Het belang van juiste afmetingen voor je tafel

4. Kruipruimte vergroten

Als een kruipruimte te smal of laag is om werkzaamheden te kunnen uitvoeren aan het leidingnetwerk of kabels, dan is het uitzuigen van de kruipruimte een optie om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden alsnog uitgevoerd kunnen worden of de kruipruimte even goed kan ventileren. Ook de mogelijkheid om je kruipruimte nu te voorzien van isolatie is aanwezig. Meer weten over je kruipruimte vergroten? Informeer bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *