eethoek

5 tips om je perfect eethoek uit te kiezen

Je eethoek is misschien wel de gezelligste kamer van je huis, vooral ook omdat eten een sociale aangelegenheid is. Het is een moment van harmonie, van liefde, van het gezin bij elkaar, van bezoek over de vloer, van lekker knoeien. Daarom is het belangrijk dat je dit ook zodanig inricht dat die gezelligheid er kan groeien en bloeien. Maar hoe kies je nou de perfecte eethoek uit? Van belang zijn voldoende stoelen, alsook een tafel, die je bijvoorbeeld bij Mistertafel zou kunnen kopen. Daarbij moet je ook nadenken over de vormen: vierkante of ronde stoelen, wil je een bank, kies je een rechthoekig of ovaal tafelblad?

Waar moet je op letten

Het zijn geen simpele keuzes allemaal. Maar er zijn wél heel veel keuzes, zelfs zodanig veel dat het soms verlammend kan werken. Met iedere keuze die je maakt, sluit je namelijk een ander scenario uit. Op die manier kan keuzes maken beklemmend zijn. Keuzes maken wordt pas weer bevrijdend wanneer je weet dat je een geïnformeerde beslissing maakt. Voordat je je eethoek inricht, moet je dus weten waar je op moet letten.

Ruimtegevoel

Allereerst is het belangrijk om aandacht te hebben voor het ruimtegevoel. Heb je bijvoorbeeld een grote eetkamer ruimte, dan kun je je het permitteren om alles wat wijder uit elkaar te zetten, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een hele grote tafel te nemen die de ruimte opvult. Ook zou je kunnen kiezen voor twee kleinere tafeltjes. Heb je een kleinere eetkamer, dan moet je op meer zaken letten. Zo kun je kiezen voor slimme meubels die uitklapbaar zijn, zodat je wel de de gasten kan laten zitten als er bezoek komt, maar toch meer levensruimte hebt wanneer dat niet nodig is. Ook kunnen de vormen veel verschil maken: neem je een ovaal tafelblad of een rechthoekig tafelblad? Bij Mistertafel hebben ze beide, dus de keuze ligt bij jou.

Lees tip:  Waarom de verbena bonariensis onmisbaar is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *