5 Tips om met verlichting sfeer te creëren

5 Tips om met verlichting sfeer te creëren

In deze blogs worden er 5 tips gegeven hoe je met de juiste verlichting je huis extra sfeervol kan maken. Lees verder en doe inspiratie op voor de verlichting bij jou thuis!

Tip 1: Hang lampen in het zicht

Hang je lampen in het zicht? Tegenwoordig worden lampen ook ontworpen om er mooi uit te zien. Een voorbeeld hiervan zijn de lampen van het Nederlandse merk Calex. Calex lampen zijn stijlvol, en passen goed bij verschillende huisstijlen. Deze lampen lijken vaak op gloeilampen, maar zijn toch ledlampen waardoor de lampen wel gezellig ogen maar zeer zuinig in verbruik zijn.

Tip 2: Pas de felheid van de lamp aan

De felheid van de lampen kunnen een grote impact hebben op de sfeer, laat de lampen dus niet te fel schijnen, maar voorkom dat ze te weinig licht afgeven en daardoor niet functioneel zijn. Door te spelen met de sterkte van de diverse lichtbronnen bij jou thuis, kun je bijvoorbeeld in de woonkamer zeer gezellige hoekjes creëren en in de keuken voor functioneler sterk licht zorgen.

Tip 3: Gekleurde lamp?

Vaak hebben mensen foute ideeën in gedachte wanneer ze het woord gekleurde lampen horen. De meeste mensen denken dan dat er een hele disco in het huis ontstaat. Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn, wanneer je de juiste kleurnuances kiest. Kies bijvoorbeeld kleuren die mooi in elkaar overlopen, hierdoor maak je de kleurenlamp minder opvallend maar juist als een echt sfeerverhogend item voor in huis.

Tip 4: Speciale lampen voor een speciale sfeer

De kaarslamp mag zeker niet ontbreken in je sfeervolle interieur, want met deze bijzonder uitziende lamp kan een erg leuke sfeer creëren. Ze doen denken aan de klassieke lamp met elegante vorm, maar zijn tegenwoordig ook in LED vorm te verkrijgen. De kaarslampen zijn er ook nog is in allerlei soorten en maten waardoor je er vast eentje kan vinden die bijvoorbeeld bij jouw huidige armatuur.

Lees tip:  Onbezorgd wonen door uitbesteden VvE beheer

Tip 5: Inbouwspotjes en sfeer

Inbouwspotjes kunnen zeker zorgen voor sfeer, zo kunnen ze bijvoorbeeld een schilderij goed belichten, dit geeft weer extra sfeer aan de kamer. Wanneer je een strak interieur hebt kunnen de inbouwspotjes voor nog meer sfeer zorgen omdat deze ook een zeer strak uiterlijk hebben.

Ben jij nou benieuwd welke lampen het beste in jouw interieur passen neem een kijkje bij webshop Samelight, voor een ruim assortiment lampen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *