budget keuken

5 tips voor een budget keuken

Dat een mooie en goede keuken heel wat moest kosten is een fabeltje. Er zijn ook voldoende budget-opties om jouw droomkeuken te bereiken. Denk dan bijvoorbeeld aan simpel keukengerei zoals de waterkoker en het koffiezetapparaat. Ook de keuken zelf en de inrichting ervan kan naar ieders budget worden ingedeeld.

Kies je keukenapparatuur slim

In een keuken heb je diverse apparaten nodig. Maar hierbij is het zeker de moeite waard om er wat tijd in te steken. Uiteraard kan je die mooie waterkoker die je tegen het lijf loopt en die zo mooi past bij je overige apparatuur direct inslaan. Maar je kan het idee ook even onthouden en nog eens verder kijken of op internet rondsnuffelen. Er zijn namelijk zoveel varianten, types en ook met name prijsklassen. Terwijl goedkoop lang niet altijd wil zeggen duurkoop. Een geïnformeerd mens kan in ieder geval weloverwogen keuzes maken.

Repareren of vervangen van de keuken

Een nieuwe keuken is natuurlijk altijd verfrissend. Maar heb je vanuit praktisch oogpunt al eens overwogen om je oude keuken te repareren? Met het vervangen van een aantal onderdelen van je huidige keuken kan je hele leuke dingen doen. De oude onderdelen kunnen worden vervangen, zoals de oude vaatwasser. Ook kan een hele andere uitstraling worden bereikt door bijvoorbeeld de keukenkastjes te vervangen. Dit zal goedkoper zijn dan een gehele nieuwe keuken. 

De vorm van jouw nieuwe keuken

Als je er dan toch voor kiest om jouw keuken geheel te vernieuwen, is het goed om je te beseffen dat er goede keukens zijn in alle prijsklassen. In de winkel is de kans groot dat de verkoper met zijn praatjes en verkooptrucs jou helemaal gaat overtuigen. Bedenk van te voren goed wat je écht wilt en stel daarbij de budget vast, eventueel met enige speelruimte. Een belangrijk punt wat veel mensen over het hoofd zien en wat je veel geld kan besparen, is de vorm van jouw keuken. Als de afmetingen en vormgeving van jouw nieuwe keuken overeenkomen met je huidige keuken, kan in principe deze keuken verwijderd worden en hoeft de nieuwe keuken alleen nog maar geplaatst te worden. Aan- en afvoeren en andere afsluitingen zitten dan grotendeels allemaal al op de goede plek.

Lees tip:  De meest geschikte raamdecoratie voor je dakraam

De materialen van jouw nieuwe keuken

Jouw nieuwe keuken kan op verschillende manieren in elkaar worden gezet. De materialen die worden gebruikt bepalen in grote mate in welke prijsklasse jouw keuken uiteindelijk terecht komt. Zie bijvoorbeeld het werkblad van het aanrecht. Een natuurstenen of houten werkblad is natuurlijk prachtig. Maar je hebt ook kunststof werkbladen die praktisch en erg veelzijdig zijn. Dit geldt ook voor de keukenkastjes. Kunststof kent ook allerlei printjes en vormen voor een aantrekkelijk prijskaartje. Al met al dus genoeg tips om jouw keuken voor een leuk budget te krijgen. Lees meer op budgeto.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *