5 tips voor een industriële keukeninrichting

5 tips voor een industriële keukeninrichting

De industriële woonstijl is ongekend populair. In het begin werd deze stoere woonstijl vooral toegepast in de woonkamer, echter wordt er tegenwoordig ook in andere ruimtes gekozen voor een industriële inrichting. De keuken is daar een goed voorbeeld van. Wil jij jouw keuken industrieel inrichten? In dit artikel geven we vijf tips voor een industriële keukeninrichting!

1. Industriële meubels

Bij industriële keukens wordt er vaak gekozen voor een kookeiland. Dit kookeiland is ideaal om gezellig aan te kletsen tijdens het koken. Vaak wordt er gekozen om aan het kookeiland zitplekken te creëren. Voor een industrieel uiterlijk mogen industriële meubels voor aan of bij je kookeiland niet ontbreken. Heb je geen kookeiland, maar wil je wel gezelligheid en een industrieel karakter toevoegen aan je keuken? Kies dan voor een industriële tafel. Zo kan een industriële eettafel uitstekend gebruikt worden als bartafel in of bij de keuken.

2. Kies voor robuuste materialen

De industriële woonstijl staat bekend om het gebruik van natuurlijke en karakteristieke materialen. Deze materialen hebben een robuuste uitstraling, waardoor ze perfect passen binnen een industrieel interieur. Als je een industriële keuken wilt creëren is het van belang om robuuste materialen, zoals hout, staal en/of beton, terug te laten komen.

3. Keukenkastjes met industrieel design

Keukenkasten bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van je keuken. Voor een industriële keuken is het kiezen voor keukenkastjes met een industrieel uiterlijk dan ook een must. Populair voor een industriële keukeninrichting zijn houten keukenkasten gecombineerd met strakke metalen kasten.

4. Industriële verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel voor een industriële keukeninrichting. Bij de industriële woonstijl wordt er vaak gekozen voor rustige, dimbare verlichting. Het kunnen dimmen van verlichting zorgt ervoor dat andere details in je keuken beter tot hun recht komen. Let er wel op dat je keukenverlichting ook praktisch moet zijn!

Lees tip:  Duo rolgordijnen: favoriet om deze 5 redenen

5. Industriële keukenaccessoires

Om een industriële stijl in jouw keuken te creëren kun je ervoor kiezen om robuuste houten planken of een industrieel wandrek op te hangen. Beide accessoires geeft je keuken een robuuste, natuurlijke uitstraling. Daarnaast kan je ook kiezen voor stoere keukenpotjes of snijplanken van hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *