5 tips voor eetkamerstoelen

Een eetkamerstoel is een belangrijk onderdeel van het interieur en vormt samen met de eetkamertafel de basis van je eethoek. Om de perfecte eetkamerstoel te vinden die helemaal past bij jouw wensen, moet je op een aantal belangrijke factoren letten. In dit blog geven we je 5 tips en advies waar je op moet letten bij het kiezen van eetkamerstoelen.

1. De stoelen in combinatie met de eettafel

Begin bij het kiezen van uw eetkamerstoelen altijd bij de eettafel. Heb je deze al gekozen? Kijk dan goed naar de hoogte van de tafel en de dikte van het tafelblad. Je kunt eenvoudig ruimte besparen door uw eetkamerstoelen onder de tafel te kunnen schuiven. Houd bij de aanschaf van eetkamerstoelen rekening met de breedte en hoogte van de eetkamerstoelen.

2.  De eetkamerstoel in stijl

Het is zeker niet onbelangrijk dat de eetkamerstoelen die je in gedachten hebt ook passen bij de interieurstijl van het huis. Houdt bij het bekijken van eetkamerstoelen altijd rekening met het eigen interieur. Heb je een retro of vintage interieur? Pas hier dan ook de keuken stoelen op aan, hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere stijlen. Zo voorkom je dat het huidige interieur niet matcht bij de eetkamerstoelen.

3. Materiaalkeuze

Eetkamerstoelen kunnen gemaakt worden van zoveel verschillende soorten materialen. Een eetkamerstoel met de bekleding die je wellicht mooi vindt, is niet altijd even praktisch. Denk goed na over wat je belangrijk vindt en wat niet. Heb je bijvoorbeeld kinderen, dan is een eetkamerstoel die gemakkelijk schoon te maken en te houden is een echt pluspunt. Kies dan voor bijvoorbeeld een houten, metalen of kunststof eetkamerstoel. Een bepaald type materiaal kan ook een bepaalde interieurstijl benadrukken. Een mooi retro of vintage interieur schreeuwt om een ​​mooie stoffen eetkamerstoel, terwijl een Scandinavisch of modern huis om een plastic en minimalistische aanpak vraagt.

Lees tip:  Melkbus carbid Nederland

4. Wel of geen armleuning?

Een eetkamerstoel is meestal verkrijgbaar met of zonder armleuningen. Een keuze die je zorgvuldig moet overwegen! Een eetkamerstoel met armleuningen is automatisch hoger dan een eetkamerstoel zonder armleuningen. Houd hier rekening mee als je de stoelen gemakkelijk onder de eettafel wilt schuiven. Tip: meet de hoogte van de onderkant van het tafelblad, zodat je in ieder geval met zekerheid kunt bepalen of jouw favoriete eetkamerstoel onder de eettafel geschoven kan worden.

5. De perfecte verlichting

Voor de perfecte verlichting boven je eettafel moet je rekening houden met de hoogte van je eettafel en dus ook eetkamerstoelen. De meest ideale situatie is wanneer de hanglamp tussen de 60 en 75 centimeter boven de tafel hangt. Dit wordt gerekend vanaf het tafelblad tot aan de onderkant van de lamp. Houd ook rekening met de hoogte van de kamer en de ruimte van de tafel voor het perfecte plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *