vloerverwarming

5 voordelen van vloerverwarming

De winter komt er weer aan en wat is er dan lekkerder dan het hebben van warme voeten in huis? of het hebben van verwarming in de vorm van vloerverwarming. In nieuwbouwhuizen wordt vloerverwarming vaak al standaard aangeboden of neergelegd. Ben je van plan om een andere vloer in je bestaande woning te leggen? Ook dan is het in vele gevallen mogelijk om vloerverwarming in je (onder)vloer te laten leggen. Wij sommen hieronder de vijf voordelen op van vloerverwarming.

Tip: wil jij vloerverwarming laten leggen? Schakel dan een professional in, zodat je zeker weet dat je van onderstaande voordelen profiteert!

1. Energiezuinig

Doordat de lucht gelijkmatiger wordt verspreid is vloerverwarming een stuk energiezuiniger dan verwarming door middel van radiatoren. Er is namelijk minder energie nodig om het huis warm te stoken. De kosten voor vloerverwarming heb je dan ook binnen een paar jaar terugverdiend.

2. Geen radiatoren in het zicht

Radiatoren zijn niet de meest trendy aspecten die in huizen te zien zijn. Veel mensen vinden radiatoren in het zicht dan ook lelijk en maken er een kist of box omheen. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming hoeft er geen sprake meer te zijn van radiatoren die ook verwarmen, dus heb je geen radiatoren in huis meer nodig.

3. Verspreiding van warmte

Bij verwarming door radiatoren wordt er vanaf de aanwezige radiatoren warmte afgegeven door het hele huis heen. Bij vloerverwarming geeft heel de vloer de warmte geleidelijk af, waardoor vloerverwarming energiezuiniger is, maar de warmte ook beter en geleidelijk verspreid. Dit is ook voordelig voor de luchtvochtigheid in je huis.

Lees tip:  Een instapbad en andere aanpassingen voor mensen met een lichamelijke beperking

4. Hygiënisch en gezond

Radiatoren zorgen dikwijls voor stof en het transporteren hiervan via de lucht, bij vloerverwarming heb je hier echter geen last van omdat vloerverwarming stralingswarmte biedt, wat de stof niet meevoert door de ruimte heen.

5. Warme voeten

Wat is het toch heerlijk om je bed, bank of bad uit te stappen en gelijk je voeten neer te zetten op een warme vloer. Zeker in de winter is dit een enorm voordeel van het hebben van vloerverwarming.

Naast dat vloerverwarming in je huis dus energiezuiniger, hygiënischer en efficiënter is in het verspreiden van de warmte, is het dus ook nog eens heerlijk om in de winter met je koude voeten op een warme vloer te stappen en te genieten van de warmte die in de ruimte aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *