Airco in je woning, wel of niet doen?

Voor veel mensen lijkt het een onnodige investering, een airco in je huis. Toch wordt het tegenwoordig ook steeds populairder om airco in je woning te installeren, en dan voornamelijk in de slaapkamer. Het verbetert namelijk wel echt je nachtrust in de warme zomerweken, die we in Nederland ook steeds meer hebben. In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van airconditioning in je huis.

Een fijner leefklimaat

Een groot voordeel van airconditioning is dat het zorgt voor een prettiger leefklimaat in je woning. De koele lucht zorgt ervoor dat je meer energie hebt en dat je je beter kan concentreren. Daarnaast heeft een airco luchtzuiverende eigenschappen, omdat het bacteriën, stof en vuildeeltjes uit de lucht zuivert. Dit is beter voor je luchtwegen. Ten slotte werkt een airco ook nog eens tegen vochtige lucht, wat ook beter is voor je luchtwegen. 

Minder last van insecten in de zomer

Doordat je in de zomer niet met je ramen open hoeft te slapen voor frisse lucht, zul je automatisch minder last hebben van muggen en andere irritante insecten in je slaapkamer. Dit scheelt een hele muggenjacht voor het slapen gaan. Ook zul je beter slapen omdat er niet onverwachts toch een mug boven je oren aan het zoemen is.

Prijzige investering

Een airco aanschaffen kost wel wat. Je hebt natuurlijk wel heel veel verschillende type airco’s, waarvan de prijs ook erg verschilt, maar over het algemeen is de aanschaf niet goedkoop. Daarnaast is het gebruik ervan ook redelijk duur, omdat het best veel energie vreet. Een mobiele airco is veel goedkoper dan een split unit airco of een monoblock airco die je aan de muur bevestigd. Let dus op het type airconditioning dat je aan wil schaffen, en doe eerst goed onderzoek naar wat voor jou de beste keuze is. 

Lees tip:  Een geschikt badkamermeubel kopen

Niet altijd even mooi

Een airco is niet altijd een even mooi object. Toch kan je tegenwoordig wel veel mooie airco’s aanschaffen, die een strak, modern design hebben. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt wat voor airco jij in jouw interieur vindt passen. Een inbouw airco is esthetisch gezien de beste optie, omdat je hierbij vaak alleen een rooster ziet waar de koele lucht uit wordt geblazen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *