houten vloer

Alles wat u moet weten over houten vloeren

Als u opzoek gaat naar een nieuwe vloer dan is er een erg grote kans dat u kiest voor een houten vloer. Zo zijn houten vloeren momenteel populairder dan ooit. Dit heeft natuurlijk ook zijn redenen. Zo zijn houten vloeren erg mooi, gaan ze lang mee, kennen ze vele mogelijkheden en zijn er erg veel verschillende soorten van. Als u deze positieve kanten, mogelijkheden en verschillende soorten nog een keertje op wilt frissen dan bent u bij deze blog aan het juiste adres.

Waarom een houten vloer?

Steeds meer mensen kiezen voor een houten vloer, dit is niet zomaar. De voornaamste reden is natuurlijk dat mensen het erg mooi vinden. Andere redenen zijn dat er erg veel verschillende soorten houten vloeren en houtsoorten zijn. Hier zal later nog iets dieper op worden ingegaan. Het feit dat vloerverwarming tegenwoordig ook goed mogelijk is met houten vloeren is ook een reden dat houten vloeren erg populair worden.

Verschillende houten vloeren

Er zijn erg veel verschillende soorten houten vloeren. De verschillende soorten zijn ook nog eens verspreid over verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Er zijn verschillende soorten Eiken vloeren maar ook vloeren van beuken, essen, jatoba, merbau, etc. Dat elke houtsoort weer anders is wordt wel duidelijk als we een houtsoort iets specifieker behandelen. Laten we eens kijken naar de beuken houtvloer. De beuken houtvloer kan worden gekleurd en kan worden geroken. De beuken is een stukje harder dan eikenhout en komt uit Europa. Iets waar de beuken in verschillen met andere soorten hout is dat de beuken houtvloer niet samengaat met vloerverwarming. Dit kan weer gezien worden als nadeel.

Lees tip:  Kleed je huis aan met leuke tafels!

Verschillende kleuren

Een laatste groot voordeel van houten vloeren is dat de ze in verschillende kleuren voorkomen. Zo kunnen vele houtsoorten verkleurd worden. Als u houdt van erg licht hout dat richting wit gaat, dan is dit mogelijk. Houdt u meer van erg donker hout wat bijna zwart is, dan is dit ook mogelijk. Bij houten vloeren is echt van alles mogelijk. Dat zorgt er ook voor dat bijna alle wensen in vervulling gebracht kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *