Bank jaren 60

Back to the sixties: Bank jaren 60!

Als je vroeger bij opa en oma was, vond je een bank uit de jaren 60 maar ouderwets. Tegenwoordig zie je de charme er wel van in. Een dressoir op slanke pootjes, de bruine beschuitbus of de oranje lampjes met paarse bloemen. Momenteel is de retrostijl erg populair. Gelukkig vind je de mooiste items op rommelmarkten en kringloopwinkels. Er bestaan allemaal accessoires die geschikt zijn voor retro interieurs. Je zult echter niet de enige zijn die voor zonsopgang punten scoort op deze markt om een mooie kast te bemachtigen.

H2 Een retro interieur

Door verschillende antiek en banken uit de jaren 60 te combineren, maak je van je woonkamer een heilige plek uit de jaren 60! Hoe ga je ermee om? Vraag gerust eens aan je oma om eens in de kast op zolder te kijken, je zult verrast zijn.

Retro-interieurs zitten echter niet altijd vol met oude dingen. Eigenlijk: tegenwoordig kun je veel exquise vintage goederen online of in woonwinkels bestellen. Er zijn genoeg mogelijkheden om nieuwe en oude accessoires te combineren en zo jouw perfecte retro interieur te combineren.

H3 Een jaren 60 bank

Een jaren 60 bank is een perfecte toevoeging in jouw woonkamer. Het maakt de retro look helemaal compleet. Naast 2-zits en 3-zits banken kun je ook kiezen voor fauteuils. Het kan gebruikt worden als extra zitplaats naast de bank, of met een stel in een comfortabele relaxhoek. Was de bank uit de jaren 60 of een fauteuil? Uitgerust met verschillende kleurrijke kussens, retrobehang in interessante kleuren en prachtige vormen, kun je jouw eigen retrohoek in het retro-interieur hebben. Ik zou zeggen: terug naar de jaren zestig!

Lees tip:  De ideale trap vinden? Dit zijn de mogelijkheden

H3 De gaafste retro meubels?

Om je een duidelijker beeld te geven van hoe een retro meubel er nou precies uit ziet en waar je de vintage look aan kunt herkennen, hebben we onderstaand een paar voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Stalen lamp met glas;
  • Leren bank;
  • Houten kast;
  • Houten bureau;
  • Ronddraaiend krukje van leer en metaal;
  • IJzeren stoeltjes afwisselen met houten en leren eetkamerstoelen;
  • Een beige, donkergroen, blauw of okergeel kleed;
  • Grote planten;

En last but not least; een echte platenspeler! Voor uitgebreidere informatie over de gaafste retro meubels kun je terecht op de website van woonblog.

H3 Retro meubels of Vintage meubels, welke kies jij?

Wat is het verschil tussen vintage meubels en retro meubels? Vintage meubels zijn unieke items die het verhaal van de vorige eigenaar kunnen vertellen, maar het is eigenlijk een tweedehands item. Maar wat is retro? Retro meubelen hebben een nieuw design met een retro uitstraling. Ze worden meestal hersteld naar vormen, materialen en stoffen uit het verleden, waardoor ze er retro uitzien. Soms worden meubels met een retro-look opzettelijk “gebroken” om het er verouderd uit te laten zien.

Het gebruik van nieuwe producten met een vintage look wordt geadviseerd door meubelzaken. De reden hiervan is dat je gewoonweg langer van deze meubels kunt gaan genieten. Daarnaast zijn de designklassiekers tijdloos en meubels met een vintage look zorgen voor meer persoonlijkheid. Dit merk je ook wel in de kantoor- en horecagelegenheden. Onderstaande gelegenheden maken dan ook gebruik van designklassiekers met een vintage look:
– Restaurants;
– Lunchrooms;
– Kantines;
– Vergaderruimtes.

Lees tip:  Leuke woondecoraties in je interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *