160x200 bed

Bed 160×200

Een bed van 160×200 centimeter is een prima formaat bed. Wie in een kleine slaapkamer woont, kan misschien beter kijken naar een ander bed. Een bed van 160×200 centimeter bestaat vaak niet in een hoogslaper variant, omdat het een te grote oppervlakte en dus te zware massa is om stevig in de lucht te houden. Een bed van 160×200 centimeter is groter dan het standaardformaat tweepersoonsbed. Je hebt dus genoeg ruimte wanneer je samen slaapt voor jullie allebei. Kies je voor een 160×200 bed? Bedenk dan wat je wil, want het aanbod is groot. 

Stijl

Dat begint bij de stijl van je 160×200 bed. Wil je iets landelijks met een mooi hoofdbord waar ook nog reliëf in zit bijvoorbeeld? Of liever een zo simpel mogelijk houten frame. Het voordeel van een houten frame is dat je het zelf nog zou kunnen verven in de kleur die jou aanstaat. Of kies voor een metalen frame en een bed van 160×200 met spijlen. Of je nu iets simpels in zwart, wit of houtkleur wil of juist iets unieks met bijzondere decoratieve aspecten en kleuren, met een 160×200 bed kan het vrijwel allemaal. 

Praktisch

Een bed van 160×200 centimeter kan wel veel ruimte innemen in sommige kamers. Zeker als je op kamers woont. Het is een fijn formaat, maar de ruimte ben je kwijt. Kies dan vooral voor een bed met opbergruimte. Zo maak je in ieder geval gebruik van de oppervlakte van je bed. Een Ikea MALM bed bijvoorbeeld is er in 160×200. Daar kun je bijpassende lades voor kopen die gemakkelijk onder je bed rollen en er gemakkelijk onderuit rollen. En je hebt geen gedoe met laderails. 

Lees tip:  Welke soorten dakbedekking zijn er?

Waar kopen

Ikea is maar een voorbeeld waar je kunt kijken voor je 160×200 bed. Let daar wel op dat de prijzen vaak exclusief matras en lattenbodems zijn. Bij andere winkels zit dit vaak wel inbegrepen. Als je prijzen gaat vergelijken, bijvoorbeeld met een Leen Bakker, let daar dan goed op. Je kunt natuurlijk ook een 160×200 boxspring kopen bij een beddenspeciaalzaak. 
Ga naar Beukmeubels.nl voor bedden en andere meubels tegen scherpe prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *