Buffetkast inrichten? Ontdek hoe!Een buffetkast is een behoorlijk mooi iets wanneer hij goed ingericht in huis staat. Veel mensen dromen ervan om een goed ingerichte buffetkast in huis te hebben. De buffetkast staat echt bekend als een goede smaakmaker voor het interieur. Daarnaast is een buffetkast ook nog eens heel erg handig voor het opbergen van serviesgoed, eetgerei en glazen. Tegenwoordig kun je buffetkasten krijgen in allerlei soorten en maten, dat betekent dus ook dat er voor allerlei soorten budgetten genoeg mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen voor een duurder model of voor een goedkope buffetkast, er is altijd voor ieder wat wils. Maar hoe richt je die kast nu precies in?

Uitstraling is belangrijk.


Het is vooral zaak om goed te letten op wat de kast uitstraalt. Niet enkel de indeling is van belang, het is ook zeker belangrijk om te letten op het totaalplaatje. Daarom is het ook belangrijk om niet alleen te kijken naar een mooie buffetkast zelf, maar ook naar een buffetkast die een mooie uitstraling geeft in combinatie met het al bestaande interieur van jouw huis. Daarnaast moet een buffetkast ook nog eens passen bij het eetgerei en het servies dat je in huis hebt. Wanneer je deze puzzelstukjes goed samenvoegt dan kun je met een buffetkast een mooie sfeer creëren.

Sorteren zorgt voor een beter inrichting.


De meeste kasten zijn altijd gesloten, dit is bij een buffetkast uiteraard niet het zo. De charme van deze kast is juist dat je kunt zien wat er in de kast staat. Daarom is het wel van belang dat je hem indeelt op een goede manier. Kijk daarom goed of datgene wat je er inzet te sorteren valt op formaat, kleur, stijl en passendheid. Het is bijvoorbeeld een idee om de neutrale borden goed bij elkaar te houden en sfeervolle combinaties te maken.

Lees tip:  Wat zijn stompe deuren?

Denk aan de rol van de kast.


Het is daarnaast ook belangrijk om te bepalen welke rol de kast gaat vervullen. Normaal gezien wordt een buffetkast gebruikt om kopjes, glazen en ander serviesgoed in op te bergen. Het is daarom vaak een goede eyecatcher. Echter, het hoeft niet zo te zijn dat dit de enige functie van de kast gaat zien. Je ziet tegenwoordig veel vaker dat een buffetkast bijvoorbeeld ook kan worden gebruikt voor het uitstralen of het opbergen van boeken, tijdschriften of beeldjes. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je de kast indeelt, maar zorg wel voor een duidelijke functie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de kast een duidelijke structuur uitstraalt.

Een overvolle kast moet je proberen te voorkomen.


Een buffetkast dient voor veel mensen als pronkstuk voor het laten zien van het mooiste servies dat je in huis hebt. Het is echter wel zaak om te voorkomen dat de kast te vol raakt. Een buffetkast is niet enkel praktisch, maar het hoort ook op de vallen binnen het interieur. Een mooie uitstraling kan worden verbroken wanneer de buffetkast overvol is. Het is zeker goed om de buffetkast te laten dien als pronkstuk voor al het mooie servies, maar door het net even iets subtieler te maken kun je dit effect goed versterken.

Gespot op Emob.nl, deze fantastische buffetkast met een speelse en Scandinavische stijl:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *