Buitendeuren

Buitendeuren: Wat worden de nieuwe trends in 2022?

De voordeur is de toegangspoort tot je huis het is een van de eerste delen van je huis dat gasten zien voordat ze het huis binnenkomen.
Het is ook het enige dat je meer dan eens per dag gebruikt, dus de meeste huiseigenaren vinden het niet erg om een beetje extra uit te geven aan de voordeur.

Vandaag de dag is de voordeur van een huis niet langer alleen maar een aangename entree, maar ook een echte blikvanger die opvalt om de functie op zich. Heb je liever een fijne achterdeur? Dat kan natuurlijk ook!

Vernieuwingen en technologie

Voordeuren worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder metaal en glasvezel.
Het meest populaire materiaal blijft ongetwijfeld hout, en fabrikanten van houten deuren zijn de uitdaging van de toekomst aangegaan door voordeuren te introduceren die zijn gemaakt van speciaal behandeld hout om hun prestaties, duurzaamheid en energie-efficiëntie te verbeteren.

Dankzij ovengedroogd hout bijvoorbeeld, blijven de eigenschappen van het hout in verschillende klimaat omstandigheden behouden.

Ook de behandelingen voor houten deuren zijn geëvolueerd, tegenwoordig kun je kiezen uit afwerkingen met oplosmiddelen en afwerkingen met water, die de duurzaamheid van het hout beloven te verhogen.

Laat het licht doorschijnen

Nieuwe deur trends lijken steeds meer glas in de ingang op te nemen, voordeuren met oversized glazen inzet delen, decoratieve glas in lood ramen, zijlichten en doorkijkvensters worden steeds populairder vanwege de klassieke stijl en het extra licht dat ze binnenlaten. Zo kun je optimaal genieten van je tuin en is er veel lichtinval.

De verbeterde sterkte en isolatiekwaliteiten van glas hebben sterk bijgedragen aan deze nieuwe trend. De isolatieproblemen die in het verleden zo vaak werden geassocieerd met de toevoeging van glas in en rond een voordeur, zijn nu opgelost.

Ook het soort glas dat wordt gebruikt is geëvolueerd en tegenwoordig is zowel blank als gezandstraald glas steeds populairder aan het worden.
Blank glas blijft een populaire keuze, toch wordt verduisterend glas steeds vaker gebruikt omdat het licht doorlaat zonder afbreuk te doen aan de privacy. Voor klassieke of antieke architectuurstijlen wordt glas in lood ook steeds populairder.

Lees tip:  Een nieuwe start met mijn grindvloer

Rekening houden met Moeder Natuur

Moderne voordeuren moeten goed geïsoleerd zijn en gemaakt zijn van duurzame materialen.
In dit opzicht is hout een groene materiaalkeuze, het is duurzaam, heeft uitstekende isolerende eigenschappen, gaat lang mee en aan het einde van zijn levensduur is het ook nog biologisch afbreekbaar.

Grote voordeuren worden steeds populairder en ontwerpers nemen voordeuren met extra hoogte en breedte in hun ontwerpen op voor een meer dramatische esthetiek.
Grotere deuren vormen ook een indrukwekkend middelpunt voor het huis in kwestie.

Het toevoegen van zijpanelen en doorkijkvensters rond het voordeurkozijn is een populaire manier om de maten op het oog van een standaard voordeur te vergroten, voor een meer dramatische visueel effect.

Bron: Homewishez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *