Check je WOZ waarde; wanneer moet je je huis verkopen?

Er zijn veel situaties waarin het het perfecte moment kan zijn om je huis te verkopen. Dit zijn meestal in het hoogseizoen, wanneer de woning marktwaarde winstgevend is of wanneer je overwaarde hebt opgebouwd. Check je WOZ waarde zodat je een juiste prijsopgave van je woning krijgt. De reden daarvoor is dat de WOZ waarde eigenlijk op veel zaken van invloed is als het gaat om bezittingen zoals woningen. Zorg er daarom voor dat de WOZ waarde van je woning klopt. Hiervoor kun je verbinding maken met het WOZ waarde loket om toegang te krijgen tot deze informatie. Als de WOZ waarde die je ontvangt onjuist blijkt te zijn, kun je daar bezwaar tegen indienen.

Check je WOZ waarde tijdens het hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen van het kopen van een huis, is het misschien handig om je WOZ waarde te controleren als je van plan bent om je huis snel te verkopen. Dit is namelijk een van de beste tijden om je huis te verkopen zonder al te veel tijd in beslag te nemen. In het hoogseizoen zullen veel mensen de woningmarkt afstruinen. Dat betekent dat er een overvloed aan huizenkopers zal zijn. Je zult in deze tijd ook veel concurrentie hebben. Je zult dus moeten leren hoe je je huis effectief en efficiënt kunt verkopen. Dit gaat meestal gepaard met concurrerende prijzen, geweldige marketing en het verkrijgen van meerdere connecties. Ook is het niet ideaal om je huis in het hoogseizoen te verkopen als je van plan bent om het voor een relatief hoge prijs te verkopen. Aangezien je tijdens het hoogseizoen veel concurrentie zult hebben, zul je waarschijnlijk verliezen als je van plan bent een hoge verkoopprijs te hanteren. Het hoogseizoen is meestal het beste voor mensen die hun huis snel willen verkopen zonder zich al te veel zorgen te maken over het behalen van hoge winst.

Lees tip:  Top 5 leukste woonboulevards in Nederland

Buiten het hoogseizoen

Het laagseizoen is een goed moment om je huis te verkopen, ondanks de afname van kopers in vergelijking met het hoogseizoen. De reden hiervoor is dat je je huis kunt verkopen voor de prijs die je in gedachte hebt. Je kunt het zelfs een beetje hoger verkopen. Controleer wel je WOZ-waarde. Dat komt door het gebrek aan concurrentie waar je tijdens het laagseizoen mee te maken zult krijgen. De keerzijde van deze beslissing is meestal of er kopers zijn. Je zult waarschijnlijk twee keer zoveel moeite moeten doen om je huis er aantrekkelijk uit te laten zien, zodat mensen het opmerken. Ook in deze tijd kan een goede advertentiestrategie van pas komen.

Wanneer je het eigen vermogen hebt opgebouwd

De beste manier om overwaarde op je huis op te bouwen, is door tijdige, consistente hypotheekbetalingen te doen. Door grote betalingen op te splitsen in kleinere, beter beheersbare betalingen, verklein je het risico dat je een betaling helemaal misloopt. Overwaarde opbouwen betekent dat je elk jaar de waarde van je woning opbouwt. Met een hogere woningwaarde kun je je huis tegen een hogere prijs verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *