Creatieve manieren om planten in je woonkamer te verwerken

Planten in huis zijn hartstikke leuk en dan ook voor iedereen aan te raden. Ze zijn daarbij niet alleen leuk, ze zorgen ook voor een schone, gefilterde lucht. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om simpelweg een plant in een pot in je woonkamer te plaatsen, maar dat is niet erg origineel. Als je wat creatiever aan de slag wilt, hebben wij hieronder drie leuke manieren om planten in je woonkamer te verwerken voor je opgeschreven.

Terrarium

Het terrarium is al heel veel jaren erg populair. Inmiddels is het terrarium goed ontwikkeld en kennen wij dit als een aantal in een glazen pot. Dit terrarium zorgt dan helemaal voor zichzelf. Je hoeft de planten dan geen eten of drinken te geven en de planten in het glas zorgen als het ware voor hun eigen ecosysteem. Wanneer je een dergelijk terrarium bij Warentuin koopt, is het belangrijk dat je goed nagaat of de planten in de zon moeten staan, of juist niet in de directe zon. Zo voorkom je dat je planten toch dood gaan.

Hangende planten

Een plant in de lucht, dat is apart, want dat zijn we niet gewend. Er zijn een aantal manieren waarop je een plant op kunt hangen. Vaak worden planten in leuke mandjes van dik gevlochten touw gehangen. Je kunt er ook voor kiezen om de planten in een glazen pot op te hangen. Vetplantjes zijn enorm leuk om op te hangen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een klimop op te hangen. Kies dan wel een traag groeiende klimop, anders raakt je huis erg snel overwoekerd.

Lees tip:  Hoe je een goed bed kiest voor de juiste nachtrust

Plantenmuur

Een plantenmuur varieert van een paar planten aan de muur tot een volledige muur van planten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hele stellage aan je muur te hangen. Deze stellage kun je dan helemaal vullen met verschillende soorten plantjes. Het is dan wel slim om even advies aan een expert te vragen, want het bewateren van een plantenmuur en ook het licht dat de plantjes dan vangen werkt net even wat anders. Wil je niet zo ver gaan, dan kun je ook stellages kopen waarmee je gewoon twee of drie planten in potjes op leuke manieren aan je muur kunt hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *