De ideale trap vinden? Dit zijn de mogelijkheden

Ben je op zoek naar een nieuwe trap voor in huis? Voor vrijwel iedere woning en iedere situatie is er een trap te vinden. Daarnaast bestaat tegenwoordig de mogelijkheid om je trap zelf en geheel naar wens samen te stellen! Zo kun je altijd een trap vinden die uniek is voor jou. Wat voor trappen zijn er bij Houtentrappenspecialist, en wat zijn de mogelijkheden? Lees het hier!

Spiltrap

Heb je niet veel ruimte, maar wil je wel een trap hebben die een stijlvolle toevoeging is aan het interieur? Een elegante spiltrap op maat is dan een goede oplossing. Een spiltrap is een trap waarbij de treden vastzitten aan een spil in het midden. Deze trap is ideaal als verbinding van tussenverdiepingen. Het wordt weleens verward met een wenteltrap, maar wenteltrappen draaien niet om een spil. Omdat het grondvlak meestal veelhoekig of cirkelvormig is, is er weinig ruimte nodig om een spiltrap te kunnen plaatsen. Daarom is deze trap de ideale oplossing voor kleine ruimtes. Het is ook mogelijk om, met behulp van een online configurator, een eigen spiltrap te ontwerpen. Daarbij kun je je geheel eigen design creëren qua stijl, houtsoort, kleur en vorm. Daarnaast kun je ook kiezen of je de trap open of gesloten wilt hebben.

Wenteltrap

Een wenteltrap draait om een denkbeeldig midden heen. Bij een spiltrap zijn de traptreden aan een spil in het midden bevestigd, maar een wenteltrap is oftewel zelfdragend oftewel aan een muur bevestigd. De voorkant van een trede loopt daarbij nooit evenwijdig aan de trede daarboven. Van bovenaf gezien heeft een wenteltrap een cirkel- of spiraalvormige vorm. Ze zijn geschikt voor een grotere ruimte, waar de wenteltrap stijlvol door de kamer lijkt te zweven. Ook voor de wenteltrap geldt dat het tegenwoordig mogelijk is om de wenteltrap zelf samen te stellen met een trappenconfigurator. Via elf stappen ontwerp je de ideale trap naar je eigen smaak. Het is hierbij zelfs mogelijk om verschillende houtsoorten te verwerken in je ontwerp.

Lees tip:  Hordeur op maat

Steektrap

Een heel ander soort trap is een steektrap. Bij deze trap zijn alle draaiingen en cirkelvormen afwezig: het is gewoon een rechte trap van twaalf tot veertien treden. Dergelijke trappen zijn handig voor naar de zolder, als opstap bij een hoogslaper of bij een vliering. De steektrap is een perfecte trap voor kleine of smalle ruimtes. Vooral als het trappengat niet lang is, is een rechte trap vaak de beste, zo niet de enige oplossing. Voor de veiligheid is het mogelijk om de steektrap te voorzien van een leuning aan beide zijden, zodat je je goed vast kunt houden. Recht en veilig wil overigens helemaal niet zeggen dat het saai moet zijn. De steektrap kan gemaakt worden van verschillende, mooie houtsoorten, en kan tevens opgefleurd worden met verf. Door de trap te bestellen via het stappenplan met de trappenconfigurator, zal de trap precies de juiste afmetingen hebben en geheel volgens jouw wensen besteld kunnen worden.  Voor ieder huis, iedere situatie en elke wens is er wel een trap die daarbij past. Dankzij de vele opties en de trappenconfigurator is jouw ideale trap binnen handbereik. Kijk vandaag nog op de website van jouw trappenspecialist en verdiep je in de vele mogelijkheden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *