attic window

De meest geschikte raamdecoratie voor je dakraam

Dakramen vind je in veel woningen. Ze zijn ontworpen om overdag zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten en een gevoel van eenheid met de natuur op te wekken. Er zijn echter momenten dat je er een laagje overheen wilt, en dit is waar dakraam rolgordijnen van pas komen. Om de een of andere reden moet je het binnenkomende licht dempen of helemaal buitensluiten.

Een probleem dat je waarschijnlijk hebt met dakraam jaloezieën of rolgordijnen is dat ze in gesloten toestand blijven staan en je verhinderen om toegang te krijgen tot al die heerlijke binnenkomende frisse lucht en zonlicht. Daar is een oplossing voor, met gemotoriseerde, op afstand bedienbare dakraamdecoratie wordt dit probleem opgelost.

Gemotoriseerde dakraamdecoratie zijn de perfecte keuze om je interieur tegen overdadig zonlicht te beschermen. Hoewel natuurlijk licht erg uitnodigend is en je woning een geweldige natuurlijke uitstraling geeft, moet het met mate worden gebruikt. Te veel ervan kan je interieur beschadigen, het kan je meubels doen verbleken, de houten vloeren en tapijten hun schoonheid doen verliezen, en niet te vergeten de schade die het aan je huid kan toebrengen.

Een licht filterend dakraam rolgordijn

Dakramen vind je vaak in veel verschillende kamers in het hele huis. Een paar voorbeelden van waar dakramen zijn te vinden zijn in kamers met een schuin plafond, een slaapkamer op de bovenste verdieping, of zelfs sommige badkamers. Dakramen zijn ook een geweldige bron van frisse lucht, samen met het natuurlijke licht dat ze binnenbrengen. Het spreekt dus vanzelf dat dakramen veel voordelen hebben, en daarom verwerken veel architecten ze graag in hun woningontwerpen.

Lees tip:  De mooiste lampen vinden

Het goede moet je aanvaarden als het om dakramen gaat. Het natuurlijke licht en de frisse lucht gaan ook gepaard met meer blootstelling aan echt schadelijke UV stralen. Er zijn manieren om een compromis te sluiten, zoals het aanschaffen van raamdecoratie met licht filterende stoffen die een gedempte hoeveelheid natuurlijk licht binnenlaten zoals lichtdoorlatende rolgordijnen.

Mocht je huis een dakraam hebben, of ben je aan het kijken voor een raamdecoratie voor een dakraam, onthoud dan het goede en het slechte dat ermee gepaard gaat. Wat de negatieven betreft, bedenk dat er manieren zijn om ze te ontkrachten, zodat je volop kunt genieten van al het moois dat komt kijken bij het hebben van een dakraam op het dak van je huis of toekomstige woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *