De verschillende opties voor laminaatvloeren

De verschillende opties voor laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn populaire vloeren. Laminaatvloeren vergen weinig onderhoud en zitten boordevol voordelen. Ook heb je de keuze uit verschillende opties voor laminaatvloeren. Dit artikel voorziet je in de nodige informatie.

Verschillende kleuren

Als je kiest voor een laminaatvloer heb je de keuze uit veel verschillende kleuren. Denk hierbij aan diepe, warme en donkere kleuren passende bij een modern interieur, maar ook lichte en koele kleuren voor een landelijk interieur. Elke kleur geeft weer zijn eigen sfeer en is bepalend voor je interieur. Heb je een laminaatvloer op het oog? Je kunt veelal een kleurenstaal van een laminaatvloer bestellen, zodat je een goede keuze maakt.

Met of zonder V groef

Laminaatvloeren zonder v groef vormen één geheel. Als je gaat voor een modern en strak interieur dan is een laminaatvloer zonder v groef een aanrader, door het strakke uiterlijk kun je niet zien dat de vloer uit meerdere planken bestaat.

Bij een laminaatvloer met v groef zie je dat de vloer uit meerdere planken bestaat. Er zijn laminaatvloeren met 2 groeven, maar ook met 4 groeven. De groeven kun je zien aan de zijkant van het laminaat en aan de korte zijde. Laminaatvloeren met v groef hebben daarnaast de uitstraling van een echte houten vloer.

Breed Laminaat

Wil je een woning ruimtelijk laten ogen? Dan zijn brede planken een optie om naar te kijken. Breed laminaat bestaat uit brede planken laminaat, waarbij een minimale breedte van 24 cm bestaat. Breed laminaat oogt mooi in bijvoorbeeld een smalle ruimte, omdat de ruimte optisch groter gaat lijken door het brede laminaat.

Lees tip:  De voordelen van het gebruik van een droogmolen

Laminaat met verschillende motieven

De verschillende opties voor laminaatvloeren zijn groot. Wil je de uitstraling van tegels in huis halen? Dat kan met laminaat. Echte tegels zijn zwaar en duur in aanschaf, maar door te kiezen voor laminaat haal je de echte uitstraling van tegels in huis inclusief het gemak van laminaat.

Ook de uitstraling van een echte houten vloer is mogelijk. Laminaat met een houtlook lijkt op een echte houten vloer. Er zijn zelfs voelbare en zichtbare noesten en nerven aanwezig, zodat het effect nog realistischer lijkt. Daarnaast is een echte houten vloer complex om te leggen, terwijl een laminaatvloer eenvoudig te leggen is.

Een interieur met een industrieel interieur en een betonnen vloer vormen een goede combinatie. Wist je dat laminaatvloeren ook een betonlook kunnen creëren in huis? Laminaatvloeren voelen niet koud aan en er bestaat geen gevaar voor eventuele barsten. Ook kun je met een laminaatvloer gemakkelijk wisselen naar een andere vloer.

Bron: Vloerendeur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *