visgraat vloer

De visgraat vloer is razend populair

Vroeger was deze vloersoort heel populair, in vele oude huizen zijn deze visgraat vloeren nog te vinden. Echter is deze visgraat vloer helemaal terug van weggeweest. Ook in de meest moderne huizen of nieuwbouw wordt tegenwoordig veel gekozen voor een vloer met visgraatmotief. Maar waarom is deze vloersoort zo populair en weer helemaal back in business? Je leest het in onderstaande blog.

Tip: wil jij een visgraat vloer in huis? Laat deze leggen door een specialist als Vloer XL en geniet nog jaren van een prachtige vloer met visgraat motief.

Visgraat vloeren: terug van weggeweest

Deze vloeren werden vroeger voornamelijk gelegd in kastelen en paleizen en bestaat al vanaf de zestiende eeuw. Waarom de mensen tegenwoordig weer kiezen voor een visgraat vloer is simpel. het motief is tijdloos en goed te combineren met een industriële of Scandinavische look. Maar met deze vloersoort creëer je ook eenvoudig een stijlvolle, moderne inrichting. Door een grotere visgraathoek te gebruiken in een grotere ruimte, creëer je rust, bij een kleine ruimte kun je er juist voor kiezen om een visgraat vloer te gebruiken om de ruimte juist ruimtelijker te laten lijken.

Materiaalsoorten visgraat vloer

Er zijn diverse soorten visgraat vloeren zoals een visgraat vloer van PVC, echt hout of meer laminaat-achtig. Een visgraat vloer van echt hout is zeer prijzig, maar wel prachtig! Echter zijn er tegenwoordig prima alternatieven in de vorm van PVC of laminaatlook. Deze materialen zijn een stuk goedkoper, slijtvast en PVC is ook nog eens waterbestendig, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming.

Lees tip:  L-elementen van beton zijn veelzijdig en makkelijk in gebruik

Voor- en nadelen van een visgraat vloer

Een visgraat vloer is trendy en tijdloos, zorgt voor een ruimtelijk effect waardoor ruimtes groter en lichter ogen, is verkrijgbaar in diverse materialen en kan ik elk huis gelegd worden. De nadelen van het leggen van een visgraatvloer is de arbeidstijd, het leggen van deze soort vloer kan veel tijd in beslag nemen omdat het precisiewerk is. Wil je een visgraat vloer van laminaat, let er dan op dat deze NIET waterbestendig is. Ook is bij het leggen van een visgraat vloer van laminaat of PVC een egale ondervloer essentieel voor het goed en strak kunnen leggen van een visgraat vloer.

Er zijn dus wel enkele zaken om rekening mee te houden als je besluit om een visgraat vloer in je huis te willen leggen. De mogelijkheden zijn erg divers, maar laat je op voorhand goed adviseren over de voor- en nadelen van de diverse materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *