De voor- en nadelen van investeren in vastgoed

Het investeren in vastgoed is een manier van passieve inkomsten creëren. Steed meer mensen zijn hier geïnteresseerd in en dit is zeker niet zonder reden. Er is dan ook gebleken dat mensen door het investeren in vastgoed tot wel dertig keer meer geld kunnen sparen dan wanneer zij een spaarboekje gebruiken. Dat is zeer veel geld dat mensen kunnen verdienen. Bovendien zitten er ook nog veel andere voordelen aan de verhuur van vastgoed. In deze tekst geven wij een aantal voor- en nadelen van het investeren en het verhuren van vastgoed. Iedere investering heeft immers risico’s die ook wel eens benoemd mogen worden.

Krijg direct rendement door te investeren in vastgoed

Bij de verhuur van een huis of een appartement krijg je direct al rendement in de vorm van huur. Er wordt iedere maand een vast bedrag op de rekening gestort, waardoor je een zekerder inkomen hebt dan bij bijvoorbeeld aandelen. Bovendien krijg je iedere maand het geld binnen en heb je dus direct al winst geboekt na een maand. Bij een investering in cryptomunten en aandelen is dit wel een ander verhaal. Bij deze investeringen moeten mensen vaak jaren wachten tot zij winst kunnen halen uit hun investeringen. Dit vinden veel mensen zonde van hun tijd, waardoor zij liever investeren in huizen of appartementen.

Geen rendement bij een leegstaande woning

Wanneer het niet direct lukt om bewoners te vinden voor het huis of het appartement waarin jij hebt geïnvesteerd, kan het je ook juist geld kosten. Er moet iedere maand nog steeds rekeningen voor de woning betaald worden, ook als deze leeg staat. Op het moment dat er niemand in jouw huis zit kan het dus zo zijn dat je juist verlies maakt. Je moet er daarom rekening mee houden dat geen enkele belegging risicovrij is. Zorg er daarnaast ook voor dat je woning zo snel mogelijk weer bewoond wordt, om zo onnodige kosten te vermijden. Dit zijn namelijk loze kosten die erg zonde zijn van je geld.

Lees tip:  Hoe je het meubilair kunt krijgen dat je wilt

Stijging van de huur bij inflatie

Ieder jaar kan er gekeken worden of de huur verhoogd moet worden. Dit wordt gedaan aan de hand van de inflatie die plaatsvindt. Is er een grote inflatie, dan stijgt de huur ook meer. Doordat de huur kan meebewegen met de inflatie, is je rendement ook nog hetzelfde. Zo hoef je niet bang te zijn dat je minder winst gaat maken wanneer alles duurder wordt. Bij inflatie kun jij dus nog steeds genieten van voldoende winst en krijg jij nog steeds een mooi rendement binnen uit je tweede inkomen. Een ander voordeel dat daarbij komt, is dat je vaak geen belasting hoeft te betalen over dit inkomen, waardoor je extra veel van het geld kunt overhouden. Zeker wanneer alles duurder wordt, is dit erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *