De voordelen van een PVC vloer

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Terwijl elke vloer zijn goede eigenschappen heeft, wordt toch opvallend vaak voor PVC gekozen. Het heeft namelijk de eigenschap dat het zeer geluidsarm is. Door het materiaal wordt geluid sneller gedempt in vergelijking met andere vloeren. Je kunt de vloer zelfs door laten lopen naar de trap. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zo heb je ook het geluiddempende effect op je trap. PVC vloeren zijn daarnaast zeer geschikt voor vloerverwarming. Doordat deze soort laminaatvloer dun is geleid het de warmte heel goed.

Een PVC vloer aanschaffen

Een PVC vloer wordt steeds vaker gekozen. Het is gemaakt van meerdere lagen polyvinylchloride. Laminaat is daarentegen gemaakt van samengeperst hout. Waar de vloeren van gemaakt zijn heeft echter geen invloed op het design van de vloer. Zo kan het net als laminaat sprekend op echt hout lijken. Het wordt vaak gekozen omdat het van betere kwaliteit is. Laminaat heeft wel als voordeel over PVC dat het meer tegen een stootje kan. Over het algemeen is laminaat meer slijtvast. PVC heeft daarentegen weer meer andere voordelen. Tegels hebben zeker ook voordelen ten opzichte van andere vloeren. Denk aan de krasvastheid en het gemakkelijke onderhoud. Tegels hebben natuurlijk wel een ander uiterlijk en gevoel. Dit is vaak de doorslaggevende factor om voor tegels of een andere vloer te kiezen.

De voordelen van een deze vloer

Het mooie aan deze vloer is dat je deze tot aan de randen kunt leggen. Dit geeft een zeer strak en open effect. Je hebt dus geen plinten nodig doordat er geen kieren zitten bij de muren. Laminaat heeft de eigenschap om te zetten en krimpen. Laminaat leg je daarom niet helemaal tot de muur. Een plintje bedekt de kier. Doordat deze vloer van lagen polyvinylchloride is gemaakt heeft warmte geen invloed op de vloer. De PVC vloer is dan ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Het materiaal van de vloer heeft de eigenschap dat het zich snel aan de omgeving aanpast. De vloer zal dan ook snel opwarmen en zeer behaaglijk voelen.

Lees tip:  Materiaalbewerking gebruiken bij verbouwing

Een PVC vloer leggen

Als je een PVC vloer laat leggen dan kun je ervoor kiezen om het te laten lijmen of gewoon los te laten leggen. Voor het lijmen van de vloer heb je wel een egaal oppervlak nodig. Denk hierbij aan een betonvloer. Het voordeel van het laten lijmen is dat de vloer direct aan de grond vastzit. Daardoor zal de vloer sneller opwarmen als je vloerverwarming hebt. Je verliest geen warmte aan de ondergrond en de vloer, wat wel gebeurt als je los laat leggen. Daarnaast is een gelijmde vloer ook meer waterdicht, in de keuken kan dit zeer handig zijn. Het is wel belangrijk dat de juiste lijm gekozen wordt om de vloer waterbestendig te maken. Ook voor de vloerverwarming moet voor een goede lijm gekozen worden. Dit kun je gelukkig allemaal tegelijk online bestellen. Soms is er ook een all-in service en wordt de vloer voor je gelegd, handig! Heb je je keuze gemaakt? Bij Tegels en Laminaat is er een uitgebreid aanbod aan tegels en laminaat vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *