Deurbeslag kiezen: dit zijn de aandachtspunten

Ben jij op zoek naar nieuw deurbeslag voor jouw woning, dan staat je een belangrijke taak te wachten. Want het beslag is vaak één van de laatste werkjes die nog gedaan moeten worden na een renovatie, verbouwing of interieur make-over. Kies je goed, dan maak je je kamer er uniek mee, creëer je continuïteit binnen en verandert het uiterlijk je kamer(s) van een project dat aan de gang is naar een afgerond project. Bij het uitkiezen van je deurbeslag heb je een aantal keuzes te maken. Lees de onderstaande aandachtspunten goed door en er kan weinig verkeerd gaan.

De functie van de deur bepaalt het deurbeslag

Je kiest het soort deurbeslag uit op de functie van de deur. En bij verschillende deuren maak je dan verschillende beslissingen. Enkele voorbeelden lichten dit beter toe.

  • Moet je een simpele binnendeur van deurbeslag voorzien, bijvoorbeeld van de hal naar de woonkamer, dan heb je aan een deurklink genoeg.
  • Een deur naar de badkamer, het toilet, je kantoor of je slaapkamer heeft naast een deurklink ook een slot nodig.
  • Voor deuren die naar buiten gaan is een kwalitatief slot met een keurmerk essentieel. Buitendeuren hebben een deurklink binnen en een deurknop buiten. Daarbij wil je misschien ook investeren in een bijpassende brievenbus, deurbel en huisnummer.

Zorg voor eenheid

Het is voor eenheid en continuïteit in je woning het mooiste als je deurbeslag overal hetzelfde is. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te zorgen, in de kamer of in je hele woning. Bestel je het beslag voor al je deuren, dan is dat makkelijk, maar als je een gedeelte van de deuren in je woning van nieuw beslag moet voorzien, dan is het mooier dat je dit laat aansluiten bij wat je al hebt. Dat kan dezelfde kleur zijn of dezelfde stijl.

Lees tip:  5 tips voor een budget keuken

De afwerking van de gaten

De deurklink en het slot worden via gaten in de deuren aangebracht. Deze gaten moeten worden afgedekt en daar wordt een schild of een rozet voor gebruikt. Een schild is een grote plaat die over de gaten wordt aangebracht, vaak lang en rechthoekig. Hier zit dan het sleutelgat ook in. Een rozet is een klein rond of vierkant plaatje dat of het gat van de deurklink of het gat van het slot afdekt. Daar heb je dan dus twee van nodig, als je een deur hebt met een klink en een slot. Een schild geeft je deur een moderner uiterlijk, terwijl een rozet of twee rozetten deze juist een klassieker uiterlijk geven.

Koop je beslag online

Als je van tevoren goed vastlegt welk deurbeslag jij nodig hebt, dan kun je dit prima bij een webwinkel kopen. Je moet dan alleen even een controle van de kwaliteit van de producten en de betrouwbaarheid van de winkel uitvoeren. Keurmerken, de garantieregeling en klantenrecensies vertellen je dan veel. Koop je deurbeslag online en je profiteert van lage prijzen en een groot aanbod. Zo kun jij jouw project ook afronden in stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *