Deze drie tuinstijlen kende u nog niet!

Bent u toe aan een originele, nieuwe tuin? Natuurlijk kent u de klassieke tuin, de Japanse Zen-tuin en de strakke, moderne tuin al. Als u de rest van de wijk wilt aftroeven, dan zijn er gelukkig nog unieke nieuwe stijlen te vinden. Laat u inspireren en creëer een tuin waarmee u gegarandeerd de eerste bent.

Zoekt u een professional die uw nieuwe tuin kan aanleggen? Kijk dan even op www.degroothoveniers.nl!

De wellnesstuin

Afgekeken van grote sauna’s, waar een mooie, harmonische buitenomgeving uw lichaam en geest volledig tot rust laat komen. Een loungeset met een houten overkapping is praktisch een verplichting bij dit tuintype. Ook water is van belang: kleine tuinsauna vormt het hoogtepunt van dit tuintype, maar ook met een jacuzzi, zwembad of zelfs alleen maar een buitendouche gaat u al de goede kant op. Kies voor vlonders van natuurhout, hoge siergrassen, en mooie en subtiel verstopte tuinlampen tussen hogere bloemstruiken. Een zijdezacht gazonnetje en een looproute van verschillende soorten grind stimuleren uw voetzolen terwijl u door de wellnesstuin flaneert. Kunstzinnige tuinschilderijen, beeldenpartijen, een fonteintje en rieten meubels vormen de sluitstukken van deze extreem ontspannende tuin.

De boerderijtuin

Nee, u hoeft uw stadstuintje niet vol te zetten met kippen en geiten. Een boerderijtuin maakt gebruik van de unieke esthetiek van de charmante boerenbedrijven die je overal in ons land tegenkomt. Bij dit type tuin hoort een strak, groot gazon, eventueel begrensd met een licht houten hekwerk. Geometrische buxushagen staan erg mooi in deze tuin, net als grootbladige bomen waarvan de takken langs liggers worden geleid. Grof grind, decoratief tegelwerk en een vijver kunnen onderdelen zijn. Als beplanting kiest u voor klassieke, wat ‘oubollige’ gewassen, zoals hortensia’s, hemelsleutels, pioenrozen, vlinderstruiken en seringen. Ook een flinke verzameling potplantjes en eventueel een bescheiden moestuintje doen wonderen voor de uitstraling.

Lees tip:  Interieuradvies Assen bezoeken

De Ibiza-tuin

Ibiza is niet alleen een eiland waar jonge mensen de bloemetjes komen buitenzetten. Het is ook een plek met een unieke flora, die behalve mediterraanse planten ook unieke inheemse soorten kent. Een Ibiza-tuin is warm, weelderig en rotsachtig. Laat deze tuin aanleggen met veel mooie natuursteen, waaronder een paar forse rotspartijen. Droogteplanten zoals schapengras, subtropische vetplanten en rozemarijn kunnen de ondergroei vormen. Geniet van de subtiele bloemen en intense geuren van lavendel, palmlelies en Toscaanse jasmijn. En in een grotere Ibiza-tuin doen stoere olijfbomen, Canarische dadelpalmen en cipressen het prachtig. Ten slotte is een loungeplek met felwitte of crème meubels, ongelakt hout en een hangmat of twee een ideale toevoeging.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *