wit huis

Dit zijn de drie voordelen van polycarbonaat kanaalplaten

Bij het plaatsen van een dakraam kun je verschillende materialen gebruiken. Je keuze hangt af van de kenmerken lichtkoepel. Zo zou je in eerste instantie denken aan het kiezen van glas. Ook kun je kijken naar polycarbonaat. Het gebruiken van polycarbonaat heeft verschillende voordelen. Zo is een van de polycarbonaat kanaalplaat voordelen dat het lichter en sterker is dan normaal glas. Naast dat polycarbonaat bijna 2 keer zo licht is als normaal glas en daarnaast ook 250 keer zo sterk is als normaal glas, heeft dit type glas ook andere voordelen. 

Een brandwerend materiaal

Zo is een van de polycarbonaat kanaalplaat voordelen dat het materiaal polycarbonaat goed bestand is tegen brand, het is een brandwerend materiaal. Polycarbonaat is niet alleen brandwerend maar zelfs brand dovend. Dit betekent dat het kiezen van een dakraam gemaakt van polycarbonaat een hele veilige keuze is. 

Een ander voordeel van polycarbonaat is dat dit materiaal moeilijk te breken is. Het is dus uitzonderlijk goed bestand tegen vandalisme en andere slechte bedoelingen. Ook is het materiaal goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. 

Een duurzame materiaalsoort

Naast brandbestendigheid, stevigheid en het lichte gewicht zijn er nog meer polycarbonaat kanaalplaat voordelen. De belangrijkste bijkomende voordelen hebben te maken met het milieu. Polycarbonaat is ook nog eens erg duurzaam. Het materiaal heeft een lange levensduur en is goed te recyclen. Naast duurzaam is polycarbonaat ook goed als isolerend materiaal, het is goed in staat om warmte langdurig vast te houden. Dit laatste is natuurlijk ook goed voor de gasrekening, omdat een huis dat warmte vasthoudt minder behoefte heeft aan het aanzetten van de verwarming. Dit zijn goede kenmerken lichtkoepel.

Lees tip:  Wat dien je zeker te weten over een constructieberekening?

Ben je op zoek naar een glasplaat? Overweeg dan eens om een glasplaat van polycarbonaat te installeren. Kijk eerst goed naar de kenmerken lichtkoepel. De verschillende voordelen ten opzichte van normaal glas zijn zeker het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *