Dit zijn drie tips voor het ontwikkelen van een professioneel lichtplan voor jouw woonkamer

Iedereen heeft goede belichting nodig in een huis. Zonder belichting kun je vrij weinig doen in de avond. Maar het is ook weer belangrijk dat je overal in je huis goede verlichting hebt. Bijvoorbeeld als je in de keuken staat dat je goede belichting hebt over het eten dat je aan het bereiden bent. Kortom, licht is belangrijk overal. En daarom heb je een goed lichtplan nodig. Maar hoe maak je een duidelijk lichtplan voor jezelf? Lees deze blog voor meer informatie.

Bedenk goed waar je precies licht nodig hebt

Het is belangrijk om je in te beelden dat je op een bepaalde plek verlichting hebt waar dat nodig is. Bijvoorbeeld in de woonkamer wil je natuurlijk de vloer en de meubels kunnen zien. Maar een simpele lamp alleen aan de muur is misschien niet genoeg. Je moet daarom goed kijken hoe de lampen schijnen en of ze daadwerkelijk alles wat je belicht wil hebben genoeg licht geven. Als je bijvoorbeeld in een specifieke hoek licht wilt en met een plafondlamp redt je dat niet, moet je misschien iets van een staande lamp kopen om daar een hoekje bij te vullen.

Schakel een professional in

Het is al moeilijk genoeg om precies te weten waar je al je lichtpunten wilt hebben in je woonkamer of andere plekken in huis. Laat staan een geheel lichtplan maken van je huis dat precies goed is. Daarom is het zeker verstandig om een professional in te schakelen die meer weten over lichtplannen en hoe ze deze moeten uitwerken. Jij hoeft alleen aan te geven waar je de lichtpunten wilt hebben in je toekomstige of huidige huis en zij regelen het voor je op een kaart.

Lees tip:  Voorkom deze veel gemaakte fouten met het ontwerpen en aanleggen van jouw tuin!

Heb altijd een back-up plan

Soms heb je met de bouw van een nieuw huis irritante mensen die je in de weg zitten. De ene keer wel je lichtplan goed en de andere partij dan weer niet. Wees daarom voorbereid en zorg voor een backup lichtplan. Zo heb je altijd nog een plan B als het eerste plan echt niet door kan gaan voor bepaalde hindernissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *