Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming

Bij een droogbouw vloerverwarming wordt er een vloerverwarming systeem boven op de bestaande vloer gelegd. Deze manier van vloerverwarming wordt gebruikt wanneer er een houten vloer in het huis of pand ligt. Bij een ‘normale’ vloerverwarming worden eerst de verwarmingsbuizen gelegd en wordt deze afgewerkt met cement of betegeling. Deze soort vloerverwarming wordt ingefreesd  in de bestaande vloer. Bij een droogbouw vloerverwarming komt het vloerverwarming systeem bovenop de bestaande vloer. In dit blog vertel ik over de voordelen, verschillen en het aanleggen van een droogbouw vloerverwarming.

Voordelen van een droogbouw vloerverwarming

Er zijn een aantal verschillende soorten vloerverwarming.  De een komt vaker voor dan de andere. Je kan kiezen voor droogbouw vloerverwarming omdat er geen andere mogelijkheid is door het type vloer dat je hebt. Ook kan je kiezen voor een droogbouw vloerverwarming omdat het meerdere voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan:

  • Multifunctioneel: een droogbouw vloerverwarming kan naast het verwarmen van een huis of pand het ook koelen. Hierdoor is het systeem multifunctioneel
  • Aangenaam: het vloerverwarming systeem zorgt voor een aangename warmte door de gehele warmte waar het systeem is aangelegd
  • Lage vloer: de vloer komt slechts 20mm omhoog. Hierdoor merk je bijna geen verschil in de hoogte van de vloer. Het is ook mogelijk om hetzelfde systeem in een 30mm hoge variant te maken.
  • Laag risico: met dit soort vloerverwarming heb je een stuk lager risico op barsten in je vloer. Dit komt omdat de keteltempratuur waarmee gewerkt wordt relatief laag is.
  • Mogelijkheden: het is mogelijk om rechtstreeks te tegelen op het vloerverwarming systeem. Deze vloerafwerking kan hierdoor snel geplaatst worden omdat er niet gewacht hoeft te worden op bijvoorbeeld een laag cement. Veel verschillende vloerafwerkingen zijn hierbij mogelijk
  • Combineren: een droogbouw vloerverwarming is goed te combineren met een condensatieketel en/of een warmtepomp.
Lees tip:  Op vakantie in Kokkari een Grieks paradijs

Door deze vele voordelen is het aanleggen van een droogbouw vloerverwarming een goede keuze. Ook als u geen keuze hebt voor een ander vloerverwarming systeem hoeft dit niet persé een probleem te zijn als je kijkt naar de vele voordelen van dit systeem.

Hoe wordt een droogbouw vloerverwarming aangelegd?

Een droogbouw vloerverwarming wordt de vloerverwarming bovenop de bestaande vloerconstructie gelegd. Dit vloerverwarming systeem is een goede optie wanneer je een houten vloer hebt. Met een houten vloer is het namelijk niet mogelijk om de vloerverwarming in te frezen. Het droogbouw systeem is ook geschikt voor een anhydriet of betonnen dekvloer. Voor elke soort woning is het droogbouw systeem wel mogelijk. Van jaren dertig tot nieuwe woningen. De enige eigenschap die je vloer moet hebben voor dit systeem is dat hij volledig egaal is. Verder is droogbouw vaak niet mogelijk in een woonboot of appartement door het gewicht van het systeem of omdat de vloer teveel omhoog komt. Het droogbouw systeem heeft 19 millimeter EPS met hierin een voor gefreesde lamel. Deze lamel is van aluminium gemaakt. In deze lamel komt een 16 millimeter dikke buis die voorzien is van een aluminium kern. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor een droogbouwsysteem. Het systeem is er in twee verschillende vormen. Dit zijn de EPS vloerverwarming of in de vorm van noppenplaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *