Antiek interieur creëren

Een antieke uitstraling voor je interieur creëren?

Wanneer je toe bent aan een beetje ander interieur kan je gaan voor een antieke uitstraling. Deze uitstraling komt dan ook steeds vaker voor. Je kunt daarbij denken aan antieke lampen van Art Deco. Een vintage hanglamp is dan misschien net dat beetje extra wat je kunt gebruiken in je interieur. 

Het ontstaan van Art Deco 

Deze stijlbeweging was populair rond 1920 tot 1939. Deze had een weerslag op de decoratieve en toegepaste kunst, de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp maar ook in de beeldende kunst en de kleding mode. Deze stijl was een mengelmoes van veel verschillende stijlen. 

Art Deco lampen

Deze stijl heeft de kenmerken: traditionele technieken en ontwerpen die zich gecombineerd heeft met nieuwe materialen en technieken. Bij de Art Deco lampen valt het op dat er strakke ontwerpen maar ook weelderige exemplaren voorkomen. Je kunt dus kiezen voor een strak ontwerp, een tijdloze lamp of een lamp met de uitstraling van een antieke lamp. Bekijk deze unieke Art Deco Hanglampen.

Welke voorbeelden heb je voor het interieur als basis

Je kunt je voorstellen dat je verschillende kenmerken kan bedenken voor de Art Deco stijl. Zo zijn er:

  • Elegante houten meubels
  • Lichte kleuren met goud
  • Geometrische patronen
  • Kwaliteitsmaterialen als marmer
  • Sculpturen
  • fellere kleuren
  • Spiegels
  • Stoer en weelderig interieur

Je kunt art Deco op verschillende manieren in je interieur brengen. Het uitgangspunt is kwaliteit volle materialen toegevoegd met rijke kleuren gecombineerd met weelderige motieven en patronen. Het mooiste is dat de klassieke stukken dan zeker niet ontbreken. Het evenwicht moet er zijn tussen vintage en modern. Weelderig en modern is Art Deco. 

Lees tip:  Wat is een steigerpijp?

Spiegelende voorwerpen in het interieur

De art Deco typeert zich ook door gelaagde verlichting, Laqué, gepolijst hout en spiegelende voorwerpen. Het is dus wel een must dat er spiegels en glazen voorwerpen voorkomen zodat je een echt Art Deco stijl hebt. 

Art Deco en Kunst

Je maakt de Art Deco interieur pas echt af wanneer je er kunst aan toevoegt. Het hoeven echt geen dure kunstwerken te zijn. Een aquarelschilderij of glas in loodpaneel kan al voldoende zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *