duurzame vloer aanschaffen

Een duurzame vloer aanschaffen

Jouw huis is pas echt af met een vloer die helemaal bij jou past en niet alleen meegaat met de huidige trends maar ook in de toekomst niet misplaatst staat. Ben jij voornemens om een nieuwe duurzame vloer te laten leggen of de huidige te laten vervangen dan zal je snel merken dat de mogelijkheden hedendaags eindeloos zijn.

Laminaat is al lang niet meer een simpele oplossing die vooral bedoeld is als voordelig alternatief op massief houten vloeren maar zijn steeds duurzamer en gedetailleerder geworden door de jaren heen, zoveel zelfs dat een laminaat vloer soms nog maar moeilijk is te onderscheiden van een houten vloer. Een duurzame vloer kan veel toevoegen aan jouw woning. Niet alleen worden deze gemaakt met het oog op een beter milieu doordat deze velen jaren meegaan, dit betekent ook dat jouw vloer er jaren lang goed uitziet en makkelijk te onderhouden is.

De juiste vloer voor jou

Duurzame vloeren zijn er in verschillende uitvoeringen en kunnen vaak op verschillende gangbare manieren worden afgewerkt. Of je jouw vloer nu in een lamel patroon, visgraat of een ander patroon wilt laten leggen, afhankelijk van het gekozen materiaal is bijna alles mogelijk. De juiste vloer voor jouw woning kiezen kan soms een lastige taak lijken waarbij soms de afweging gemaakt moet worden tussen kleur, structuur van het hout en de legmethodes, gelukkig zijn er veel specialisten die jou hierbij kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

Als je een duurzame vloer laat leggen die lang mee moet gaan wil je natuurlijk wel meteen een vloer hebben die perfect bij jouw woning en het interieur aansluit, het is daarom belangrijk om te kijken welk legpatroon het beste past. Een visgraat patroon is levendig en brengt een luxe uitstraling met zich mee maar kan in kleine ruimtes snel te druk ogen. Heb je een smalle of brede kamer dan kan een lamel patroon in horizontale richting om de kamer breder te laten lijken of verticale richting om de kamer langer te laten lijken. Een diagonaal patroon is ook nog een optie wanneer de kamer een bijna gelijke afmeting heeft.

Lees tip:  Aan deze verhuistips heb je iets

Belangrijk om te weten

De keuze van het soort materiaal zal bepalend kunnen zijn aan de hoeveelheid onderhoud dat er gepleegd moet worden aan jouw nieuwe vloer. Waar houtenvloeren een rustiekere uitstraling hebben zullen zijn eens in de zoveel jaar mogelijk een keer een opknapbeurt moeten ondergaan door een nieuwe laklaag aan te laten brengen.

De duurzame vloer zal dan opgeschuurd moeten worden voordat dit mogelijk is. Bij laminaat vloeren is dit niet nodig maar bij beschadiging kan het lastiger zijn om dit te herstellen. In het dagelijkse onderhoud doet de ene vloer niet meer onder voor de andere, naast houtenvloeren en laminaatvloeren zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor giet of betonen vloeren die een sealende coating hebben. Wil je echt iets anders waar je nog lange tijd met veel plezier overheen mag lopen dan kun je ook nog kiezen voor bamboevloeren die niet alleen een hele natuurlijke en rustige uitstraling hebben maar daarnaast ook zeer stoot en krasbestendig zijn. Bron: 123verbouwen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *