epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer, ideale vloer voor garage en werkplaats

Als je aan een gietvloer denkt voor in je woning, dan is een epoxy gietvloer mogelijk niet de eerste optie die in je opkomt. In woningen wordt logischerwijs vaker voor polyurethaanvloeren gekozen, omdat deze te combineren zijn met vloerverwarming, minder contactgeluid maken en zachter zijn. Ze zijn wat vriendelijker dan epoxyvloeren en hebben bepaalde kenmerken waardoor ze ideaal zijn in huiselijke situatie. De epoxy gietvloer wordt vaker toegepast in parkeergarages, warenhuizen en andere industriële situaties. Toch heeft deze vloer ook kenmerken waardoor het op sommige plekken rondom het huis een uitstekende keuze is.

De kenmerken van een epoxy gietvloer

Alle gietvloeren hebben bepaalde kenmerken gemeen. Zo zijn ze naadloos, hygiënisch, onderhoudsarm, duurzaam en in een groot aantal uitvoeringen te krijgen. Er worden gietvloeren aangeboden op basis van epoxyhars en polyurethaanhars. Polyurethaanvloeren zijn zacht, elastisch en minder luidruchtig. De epoxy gietvloer heeft de volgende kenmerken:

  • De epoxyvloer is hard en bijzonder sterk.
  • Daardoor is het ook minder elastisch en niet te combineren met vloerverwarming.
  • Er is veel contactgeluid bij epoxyvloeren.
  • Een vloer van epoxyhars voelt vaak koud aan.
  • Epoxyvloeren zijn volledig waterdicht en beschadigen zelfs niet als er oliën en zuren op worden gemorst.

Wanneer is een epoxyvloer een goed idee in huis?

Een epoxy gietvloer heeft kenmerken waardoor het helemaal niet geschikt is voor gebruik in huis. Het is hard, koud, luidruchtig en niet te combineren met vloerverwarming. Toch zijn er een aantal situaties waarin het wel een ideale keuze is. We hebben hier enkele voorbeelden verzameld.

1.      Een epoxyvloer in je garage

Heb je een nieuwe vloer nodig voor je garage, waar je je auto in en uit rijdt en waar geen vloerverwarming nodig is, dan is een epoxy gietvloer een uitstekende keuze. Deze vloer wordt ook veel in parkeergarages gelegd en kan zware belasting probleemloos aan. Daarbij is het gemakkelijk schoon te houden en beschadigt het niet als je auto nat is of als er vloeistoffen uit lekken. Met een epoxy gietvloer in je garage kun je tientallen jaren doen zonder dat deze beschadigt.

Lees tip:  Waarom je zou moeten kiezen voor camerasystemen

2.      In de werkplaats

Ook in je werkplaats is een epoxy gietvloer een uitstekende keuze. Dat is dan voornamelijk omdat het niet kan beschadigen als je er zware machines op zet, als je vloeistoffen lekt en als je gereedschap laat vallen. Het is een naadloze vloer, dus na elke klus vrij gemakkelijk schoon te maken. Heb je bijvoorbeeld met hout gewerkt, dan veeg je het zaagsel gemakkelijk op met een bezem zonder dat dit in naden en kieren blijft steken.

3.      Een epoxyvloer voor buiten

Wist je dat een epoxyvloer ook prima buiten kan worden toegepast? Gebruik het als vloer voor je veranda en je hebt een waterdichte, strakke en hygiënische vloer die de weersomstandigheden probleemloos trotseert. Je kunt ook een terras of oprit laten maken middels een epoxy gietvloer. De hars is glans en mat af te werken en kan ook met een antislip laag worden uitgerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *