Een extra appeltje voor de dorst? Deze vergelijking(en) zijn het zeker waard!

Vergelijken loont!

Een avondje met de laptop op schoot is nog niet eens zo’n gek idee, als je bedenkt dat je met de volgende tips al snel veel geld kunt besparen. Veel mensen kijken niet op of om naar hun vaste lasten en nemen deze aan voor kennisneming. Toch is er in deze tijd veel mogelijkheid om vaste lasten snel te vergelijken en de beste deals er tussen uit te vissen. Zo kijk je hier voor de goedkoopste energie.

Vaste lasten

Bij vaste lasten denken we aan doorlopende, herhalende en periodieke rekeningen waar we mee geconfronteerd worden. Dit zijn uitgaven die we doen, omdat we ons hiermee verzekeren (denk aan een autoverzekering) of waardoor we energie/ gas/ water geleverd krijgen. Bij veel van deze lasten is er tegenwoordig veel vergelijking mogelijk om snel een overzicht te krijgen in wat voor jouw persoonlijke situatie de beste aanbieding is. Hieronder beschrijven wij een aantal vaste lasten en daarbij horende mogelijke vergelijkingen die je kunt maken om te ontdekken of jij zo ook wat extra kunt besparen.

Autoverzekering

Een van de genoemde vaste lasten is een autoverzekering. Volgens het bekende TopGear rijden er in Nederland zo’n kleine 9 miljoen auto’s rond. Een autoverzekering gaat velen dus aan, en is (helaas) geen kleine uitgave. Via diverse vergelijkers kan je snel een vergelijking maken en zo de laagste prijs vinden. Het enige wat je nodig hebt is je kenteken, postcode en geboortedatum, waardoor zij de beste deals voor je kunnen tonen.

Energiecontract

Energie aanbieders vergelijken is misschien een van de meest belangrijke vergelijkingen die je als consument kunt maken. Hierop besparen kan soms wel tot honderden euro’s per jaar opleveren. Deze vergelijkers laten een volledig overzicht van energieleveranciers zien, met deals van dat moment.

Lees tip:  Waarom een TV wand bestellen op maat?

Wil je alleen stroom of gas vergelijken, ook dat kan! Selecteren kan verder op duurzaamheid, vast/ variabel contract, looptijd en nog veel meer zaken. Je kiest dus waar je zelf (extra) belang aan hecht.

Zorgverzekering

Een zorgverzekering dekt je voor te maken zorgkosten, waaronder ziekenhuisopname of doktersbezoek. Doordat al is aangekondigd op prinsjesdag 2020 dat de zorgverzekeringspremies in 2021 gaan stijgen, kan het verschil tussen een (te) dure en goedkope zorgverzekering nog groter worden. Niet onbelangrijk om hier dus even goed naar te kijken!

Wanneer je bovenstaande drie grotere vaste lasten op een rijtje zet door één enkele avond achter de computer te kruipen, zul je zien dat er veel winst te behalen valt in het omlaag brengen van deze uitgaven. Een extra appeltje voor de dorst? Vergelijken loont!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *