Een landelijke look met houten binnendeuren

Je bent al een tijd op zoek naar een nieuwe woning in deze bizarre huizenmarkt. Na zo’n 6 maanden zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden met een prachtig stuk grond erbij. Je brengt een bod uit en een week later krijg je het goede nieuws, je wordt de eigenaar van een idyllische boerderij die maar een kleine opknapbeurt nodig heeft!
Er waait een zachte bries over het land, de zon straalt en je staat met een glimlach in je nieuwe woonkamer. Het rustieke gevoel van buiten wil je daarom ook graag toevoegen aan je interieur. En dit begint bij een landelijke look met houten binnendeuren.

Toepasbaar in verschillende interieur

Je traditionele boerderij heeft een uitstraling van gastvrijheid, men vind het knus en gezellig. Met een knus interieur wil je het idee creëren dat iedereen zich er meteen thuis voelt. Dan wil je graag een landelijke look met houten binnendeuren, waar een horizontaal of diagonale roede in zit verwerkt. Een echt hip en trendy alternatief is een houten schuifdeur. Deze benadrukken de gastvrijheid omdat je ze zo gemakkelijk open zet.
Wil je niet alles in je ruimte als landelijk inrichten? Dat is een industrieel design ook hip! Je ziet deze stijl steeds vaker terug komen bij interieurstylisten. Als je echt een stoere uitstraling wilt verwezenlijken dan kies je voor deze stijl. En het mooie hieraan is, dat houten binnendeuren met een landelijke look hier ontzettend goed in passen omdat ze zo’n robuuste uitstraling hebben. In plaats van een witte houten binnendeur, kies je voor een zwarte massieve deur met een echte potige uitstraling! Plaats dan nog een metalen grip op de deur en jouw industriële interieur is helemaal af!

Lees tip:  Meubels kopen: gebruik deze 3 stappen voor gegarandeerd succes

Onderdeel van je huis

Je nieuwe houten binnendeuren met landelijke look zijn niet meer weg te denken in je huis. Ze zijn een ontzettend belangrijk onderdeel want ze sluiten niet alleen ruimtes af, ze bepalen ook de uitstraling van je kamer. Laat ze opvallen met het eerder genoemde donkere en stoere design, of geef ze een felle kleur waardoor ze goed uit het oog springen. Je hoeft ze niet alleen in je woonkamer te gebruiken. Het is modieus om je binnendeur in het hele huis aan te passen, bijvoorbeeld in je gang op de bovenverdieping. Een stijlvol design zoals de schuifdeuren zijn in die ruimte makkelijk toe te passen. Als je een lange rail kunt hangen boven al je slaapkamerdeuren, kun je ook daar een landelijke look met houten binnendeuren verwezenlijken. Zorg dat je dan aan de zijkanten van de deur een tochtprofiel plaatst. Zeer geschikt voor deze deuren zijn de borsteldichtingen, die stil zijn als je de deur dicht schuift en ze houden voldoende tocht tegen. Hierdoor blijft je ruimte aangenaam warm in temperatuur en in uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *