Een landelijke woonstijl, iets voor jou?

Altijd al gedroomd van een boerderij op het platteland, maar toch gezwicht voor de gemakken van de stad? Creëer dan dat gemoedelijke gevoel in jouw huis door middel van een landelijk interieur!

De landelijke woonstijl, ook wel Country of New Country style zorgt er voor dat jouw woning dat platteland/boerderij/buitenleven karakter uitstraalt. Typisch voor het buitenleven zijn natuurlijk de verschillende onbewerkte materialen zoals hout en steen en daarnaast de ruime selectie aan natuurtinten zoals beige, bruin, grijs en groen. Deze staan daarom ook centraal binnen het landelijke interieur.

Bij landelijke meubels kan je denken aan een comfortabel bankstel met een stoffen bekleding; een bed van hout of smeedijzer met een traditioneel gehaakte sprei; een lange houten eettafel met een grote aardewerken vaas er op en nog veel meer.

Als basiskleuren zijn grijs, beige en bruin erg populair. Maar wees vooral niet voorzichtig met het toevoegen van aarde- of groentinten door middel van accessoires. Manden, spiegels, plaids en grote planten geven een levendige en warme sfeer in je huis. Er wordt ook vaak gecombineerd met wat kenmerken uit de industriële stijl wat zorgt voor een wat stoerder effect. Zo kan je bijvoorbeeld wat ijzeren details verwerken in je interieur.

Het veranderen van je interieur kost natuurlijk tijd, maar het uitzoeken van mooie passende meubels is zeker ook een hele leuke bezigheid! Ga langs bij winkels en showroom zoals bijvoorbeeld www.verschoorwonen.nl in Sliedrecht om inspiratie op te doen. Vraag vooral advies aan de interieur adviseurs als je het zelf lastig mixen en matchen vindt!  

Lees tip:  Check je WOZ waarde; wanneer moet je je huis verkopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *