Een lekkere geur in huis met behulp van staafbranders

Een georganiseerd, schoon en geparfumeerd huis is gezellig en nodigt ons uit om te ontspannen. Om de kamers met een aangename geur te verlaten, is het gebruik van staafbranders een optie. Kijk hieronder hoe deze geurstaven jouw huis nog gezelliger kunnen maken.

Wat is wierook?

Wierook is een mengsel van aromatische harsachtige stoffen waarvan de verbranding sinds de oudheid in religieuze ceremonies wordt gebruikt om omgevingen op smaak te brengen en insecten af te weren.

De aromatische rook die door deze staven wordt uitgeademd, door de lucht te laten parfumeren, geeft lichtheid en comfort aan de omgeving, wat meestal wordt geassocieerd met het elimineren van energie, alsof het slechte energie verrast om plaats te maken voor goede.

Bij de vervaardiging van sommige wierook soorten werden in het verleden kruiden zoals citroengras gebruikt om insecten te verjagen die ziekten verspreiden, dus onze voorouders geloofden dat wierook gezondheid en bescherming bracht

Toepassingen van wierook

Volgens de aromatherapie lokken de aroma’s van bepaalde planten heilzame reacties uit in het lichaam van individuen en kunnen ze zowel helpen bij de ontspanning als bij het stimuleren en verhogen van de energie. De uitgeademde componenten worden getransformeerd in neurologische impulsen die klieren stimuleren die verantwoordelijk zijn voor de waargenomen goede sensaties.

Je kunt wierook gebruiken: om slechte geuren te elimineren en het huis te parfumeren, verschillende omgevingen te decoreren op feesten en te ontspannen tijdens het bad.

De diffusers zijn onmisbaar. In de markt zijn er mooie modellen die ook als decoratie object werken. Uiteraard moeten de diffusers uit de buurt van ontvlambare producten, papieren en gordijnen worden geplaatst.

Lees tip:  Waar moet je rekening mee houden als je een Bed Roosendaal wilt gaan aanschaffen?

Smaken die het huis parfumeren

Bij de keuze van een wierook is het essentieel om te letten op de kwaliteit van het product.

Om er zeker van te zijn dat de wierook van goede kwaliteit is, controleer dan of het stokje, de lijm en de essentie gemaakt zijn van edele materialen. Wierook gemaakt van sandelhout poeder en behandelde bamboestaven zijn goede opties.

De rook van de kwaliteit wierook is bijna transparant en ademt een mild parfum uit. Sommige aroma’s zijn meer geschikt om het huis te parfumeren, zoals:
Rozemarijn – zijn kruidachtige aroma helpt bij het bestrijden van slechte geuren in de keuken;
Citroengras – werkt als een afweermiddel, ideaal voor gebruik in slaapkamers;
Cederhout – het kamferachtige aroma helpt bij luchtweginfecties.

Gebruik het in omgevingen waar geen goede luchtcirculatie is.

Citrus, eucalyptus en munt – deze aroma’s worden geassocieerd met reiniging.
Lavendel – zachte, zoete geur, perfect voor kamers en slaapkamers.
Roos – heeft ook een zoete geur, maar meer doordringend dan lavendel. Het beste voor gebieden met een overvloedige luchtcirculatie.
Sandelhout – deze houtachtige geur brengt vooral in de kamers een gezellige sfeer.

Een andere manier om jouw huis te parfumeren is door gebruik te maken van aromatische kaarsen, die ook charme geven aan jouw decor.


Bron: 123kasten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *