Een lichtsnoer buiten kopen, wat moet je weten?

Ben je op zoek naar geschikte verlichting om gebruik van te maken in je tuin? Dan zal het al vrij snel duidelijk worden dat er op dit vlak een keuze kan worden gemaakt tussen meerdere mogelijkheden. Wat deze mogelijkheden betreft kan je kiezen voor standaard hangende of staande verlichting, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld een lichtsnoer buiten. Voor dit laatste geldt dat ze als zeer interessant wordt bestempeld omdat ze op heel veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? Blijf dan vooral zeker verder lezen!

Over welke lengte dient ze te beschikken?

Een belangrijke vraag die je steeds aan jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een lichtsnoer buiten heeft betrekking tot de lengte waarover ze dient te beschikken. De lengte waar je op zal willen kunnen rekenen is uiteraard afhankelijk van de manier waarop je gebruik gaat maken van het snoer. Met andere woorden, waar ga je ze precies plaatsen en op welke manier ga je ze plaatsen? Is dit bijvoorbeeld in één rechte lijn of ben je van plan om ze te laten kronkelen tussen de planten? Dat maakt op vlak van vereiste lengte uiteraard een niet onbelangrijk verschil. 

Kan de door jou gewenste lengte op vlak van lichtsnoer buiten niet worden aangekocht? Dan spreekt het voor zich dat je altijd nog over de mogelijkheid beschikt om verschillende (kleinere) exemplaren te kopen. Op die manier kan je alsnog het gewenste effect bereiken dat je voor ogen hebt. 

Waar ga je het lichtsnoer buiten allemaal plaatsen?

Eén van de voornaamste voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van een lichtsnoer buiten heeft te maken met het feit dat ze eigenlijk overal kan worden geplaatst. In de praktijk kan er dan ook vastgesteld worden dat ze op heel veel verschillende plaatsen terugkomt. Denk hierbij aan:

  • Tussen de planten die deel uitmaken van je tuin; 
  • Langs bijvoorbeeld een leuke waterpartij die je hebt aangelegd; 
  • Langs een wandelpad dat door je tuin is aangelegd; 
Lees tip:  Dit zijn de drie voordelen van polycarbonaat kanaalplaten

Voor heel wat mensen geldt bovendien ook dat ze over een overkapping of pergola beschikken in hun tuin. Dat geldt bovendien ook voor bijvoorbeeld een boom die over laaghangende takken beschikt. Ook voor al deze verschillende zaken geldt dat het de moeite waard kan zijn om er gebruik in te maken van een verlichtingssnoer. Een lichtsnoer voor buiten aanschaffen om hierin te gebruiken zorgt er in ieder geval voor dat je kan rekenen op een geweldig mooie en sfeervolle tuinverlichting. 

Beschik je nog over bepaalde, andere voorkeuren voor lichtsnoer buiten?

De belangrijkste aandachtspunten om bij stil te blijven staan bij het bestellen van een lichtsnoer buiten hebben we ondertussen al voor je opgesomd. Dit gezegd hebbende zijn er in de praktijk zeker ook nog andere zaken waar je mogelijks aandacht aan zal willen besteden. Denk hierbij aan:

  • De (licht)kleur waar het lichtsnoer over dient te beschikken;
  • De manier waarop de verlichting tot stand komt;
  • De dikte van het snoer waarvoor je wenst te kiezen; 

Voordat je over gaat tot het bestellen van een lichtsnoer voor buiten is het dus hoe dan ook van belang om even goed de verschillende mogelijkheden te vergelijken die er bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *