Een streepje boho in jouw interieur?

De boho-stijl is er eentje van alle tijden en alle persoonlijkheden. Er zijn dan ook mogelijkheden zat en bovendien een lekker groot gebrek aan regels en must-do’s. Het belangrijkste binnen de stijl is net een laid-back gevoel met invloeden van diverse culturen en exotische vondsten. Een echte boho-stijl is een interieur waarbinnen elk element vasthangt aan een bijzonder verhaal. Je mag binnen deze eclectische stijl dan ook heerlijk kleurrijk gaan: patronen, kleuren en stijlen mixen is de 2de natuur van een bohemian interieur. Maar hoe pas je dat nu concreet toe? 

Begin bij de eye-catchers
Het heeft weinig tot geen zin om een boho-stijl op voorhand tot in de puntjes uit te tekenen. Een betere optie is om te beginnen bij enkele eye-catchers. Denk bijvoorbeeld aan een grafische tekening, een leuk vloerkleed, een rotan mand of zelfs een felgekleurd wandkleed. De aankleding is het belangrijkste deel van de boho-stijl en vanuit jouw eye-catcher kan je gemakkelijk en op een organische manier de rest van het interieur opbouwen. Extra punten scoor je door erin te slagen om jouw interieur op te bouwen met spullen die je op reis op de kop kon tikken. Dergelijke souvenirs geven niet alleen een exotische vibe, maar ook een persoonlijke toets aan jouw interieur. 

Enkele echte klassiekers
Boho is een stijl die in de regel niet echt gebonden is aan regeltjes. Toch kunnen we ook in de bohemian wereld enkele klassiekers onderscheiden. Een rieten hangstoel scoort altijd heel wat punten. Een poef is eigenlijk een must have en het voornoemde wandkleed doet het immer goed. 

Lees tip:  Onderwijs vandaag de dag

Kies voor natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen zijn vervlochten met de boho-stijl. Niet toevallig voeren rotan, riet en houttinten de boventoon. Tracht dan ook zoveel mogelijk natuurlijke materialen te incorporeren in jouw meubels en in jouw accessoires. Een rieten tafeltje is bijvoorbeeld een leuk idee, maar een spiegel met een houten kader zeker ook. Naast deze materialen is er ook een hoofdrol weggelegd voor textiel in een boho interieur. Een wandkleed, een tapijt een veelkleurige dekentjes met honderden kussens: dat is een goed begin. Voor de finishing touch kan je rekenen op een paar tropische planten. 

De wereld is kleur
Explosies van kleur zijn eigen aan de boho stijl. Dat betekent echter niet dat jouw interieur meteen een schetsboek moet worden. Je kunt immers ook opteren voor een rustige sfeer met een neutrale basiskleur. Groene tinten scoren altijd goed. Wil je toch wat meer lef en persoonlijkheid tonen? Dan zijn tropische prints exact wat je zoekt en nodig hebt. Vergeet zwart-witte combo’s, maar ga voor een gekleurde aztec print. Heerlijk roze, knaloranje, prachtig geel en diepgaand turquoise zijn maar enkele van de vele kleuren die in dit geval noodzakelijk zijn.
Bekijk onze website voor meer inspirerende woonblogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *