Een tuinhuis plaatsen?

Je hebt het idee om een tuinhuis te kopen, echter bent u er nog niet helemaal uit. Word het een extra speelkamer voor de kinderen, of toch een opslagruimte? Word het een groot huisje of een klein huisje? 

Bij de aankoop van een tuinhuis moet je met veel verschillende factoren rekening houden. Allereerst wat voor materiaal je wilt dat het tuinhuisje is; meestal is dit hout, maar ook materialen als kunststof of steen zijn mogelijk. Het dak is over het algemeen gemaakt d.m.v golfplaten of houten planken, bedekt met daklei. Tegenwoordig zie je ook vaak gebruik van EPDM, een soort dakleer alleen van een rubbersoort.

Bij een tuinhuis is het ook belangrijk om de ondergrond in overweging te nemen. Een betonnen fundering is het beste, tenzij je een bodem van steen of zandgrond hebt. Hierna kan je tuindeuren op maat plaatsen, en de wanden plaatsen.

Vaak worden tuinhuizen gebruikt als extra woonruimte, maar over het algemeen wordt het toch gebruikt voor extra opslag voor bijvoorbeeld tuinmeubilair, fietsen en gereedschap.

Uiteraard wil je lang plezier beleven aan een tuinhuis; onderhoud is daarom dan ook essentieel. Vooral bij tuinhuisjes van hout kom je er niet omheen, aangezien hout erg gevoelig is voor vocht waardoor er schimmels en houtrot kan ontstaan. Een tuinhuisje dient daarom ook vooraf geïmpregneerd geverfd of gebeitst te worden, daarnaast moet je ook zogen voor een optimale ventilatie.

Lees tip:  Inspiratie opdoen voor de mooiste schilderijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *