woning huren voor starters

Een woning huren voor starters: wat jij allemaal in huis moet halen!

Mensen zeggen het vaker: kopen is beter dan huren. Dit gezegde is uiteraard waar, alleen is het vanwege de aard van de woningmarkt en de aangekondigde maatregelen vanuit de overheid een moeilijk karwei een een huis te kopen. Huren is dan de enige optie overblijft.  In dit artikel willen we je voorzien van de praktische tips bij het huren van een woning. 

Checklist inboedel voor een huurwoning

Wanneer jij bij je ouders woont, heb je uiteraard geen inboedel. Je moet dus op zoek gaan naar nieuwe verlichting, een wasmachine en noem ander zaken. Hieronder sommen we een checklist op van apparatuur en interieur die jij nodig hebt als jij op jezelf gaat wonen.

Spullen voor verhuizing 

Een verhuizing gaat niet vanzelf. Het liefst wil jij dan ook een nieuwe en lekker frisse start maken. Een frisse start maak jij door de wanden en het plafond te sauzen. Ga na van welke kleuren jij houd en koop dit in bij de bouwmarkt. Vergeet ook niet om voldoende verf, kwasten, verfbakken, afplaktape en stucloper in huis te halen. Beter te veel dan te weinig, want het bespaart je een extra rit naar de bouwmarkt! 

Interieur

Weet jij al voor welke eetkamerstoelen, eetkamertafel, tv-kast of bankstel je gaat? Nee, geen zorgen. Er zijn vele webshops zoals Kapenga Wonen die een ruim assortiment aan hiervoor genoemde items aanbieden. Oriënteer je dus goed op een:

  • Zitmeubelen
  • Kasten
  • TV-kast
  • Tafels

Weet vooral wat je te besteden hebt en maak een Excel-document met het beschikbare budget en de kosten per item. Zo ben jij er zeker van dat je niet over het budget gaat. De levertijd is ook een belangrijk criterium. Bel of maak een afspraak met jouw leverancier van meubelstukken om dit soepel en tijdig te laten verlopen.

Lees tip:  De mooiste lampen vinden

Apparatuur

Het apparatuur in je huurwoning mag uiteraard niet ontbreken. Het is van belang om in ieder geval een wasmachine en koelkast te halen. Oriënteer je hier dus goed op want van beiden zijn veel soorten, merken en groottes. Stel dat je met je vriendin gezamenlijk op zoek bent naar een huurwoning, is de grootte van de koelkast uiteraard van belang.  Ga dus na wat voor jou belangrijk is. Het kopen van een wasmachine kan verder ook een kat in de zak zijn. Ga daarbij niet gelijk voor de goedkoopste wasmachine aangezien dit op den duur voor veel onderhoudskosten en frustraties kan leiden. Goedkoop wordt dan in een keer duurkoop! Als je de beschikbare ruimte hebt, is een wasdroger ook een optie. Dit is geen harde eis omdat je ook andere manieren hebt om was te laten droger. Denk daarbij aan een waslijn of de rand van het balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *