Eindeloze mogelijkheden visgraat vloer

Oorsprong

De prachtige visgraat vloer is terug van weggeweest! Waar deze manier van parketvloer leggen vroeger voornamelijk gebruikt werd in luxe villa’s, vinden we de visgraat vloer nu in moderne huizen en appartement terug.

Het klassieke schuin oplopende patroon wordt gecreëerd door de planken om en om loodrecht tegen elkaar te plaatsen. Deze techniek wordt dan herhaalt over het hele oppervlak. Het patroon wat hiermee ontstaat lijkt enigszins op de botstructuur van een vis. Vandaar natuurlijk dan ook de naam: visgraat vloer. Ondanks deze niet hele charmante naam, is menig mens tegenwoordig fan van de vloer met visgraat patroon.

Verschillende visgraat vloeren

Er zijn een hoop mogelijkheden met het visgraat patroon, maar feit blijft dat het dynamiek aan een vloer en daarmee ook de ruimte geeft. De visgraat vloer werd voornamelijk gelegd in grote ruimtes, maar tegenwoordig zijn experts er ook handig in geworden om door middel van een visgraat vloer een kleinere ruimte meer diepte te geven. Hiervoor zijn de afmetingen van de planken erg van belang.

Ga je voor brede of smalle planken? Brede planken passen heel goed in een moderne woonstijl, waar smalle planken weer perfect passen in een klassieke woonstijl. Afhankelijk van de houtsoort kan de vloer ook een strakke of klassieke uitstraling aan de woning geven. Zo geven lichte en donkere eikensoorten vloeren een compleet verschillend karakter aan de ruimte. Specialisten van Martijn de Wit Vloeren kunnen precies advies geven wat het best bij jouw woning past.

Visgraat vloeren zijn niet alleen prachtig, maar ook duurzaam. Zo kan je de vloeren voorzien van een slijtvaste laklaag wat er voor zorgt dat jouw vloer weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast zijn visgraat vloeren meer dan geschikt om te combineren met vloerverwarming. Een duurzame manier van verwarmen.

Lees tip:  Wat zijn de belangrijkste voordelen van laminaat?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *