rechthoekige boxkleed

Er is meer dan het rechthoekige boxkleed 95×75 formaat

Het aanschaffen van een boxkleed zorgt voor extra comfort en veiligheid voor jouw baby. Je bent op zoek naar het perfecte kleed en het aanbod is gigantisch. Het rechthoekige boxkleed 95×75 is het meest bekend en wordt ook veel verkocht. Dit komt door de afmetingen van de boxen. Maar wist je dat er een breed assortiment aan soorten en maten van boxkleden voor jouw baby bestaat? Wij vertellen het je in dit artikel! 

Waarom een boxkleed?

Heb je een box gekocht? Dan is de volgende stap een boxkleed 95×75 of juist in een ander formaat kopen. De ondergrond van een box is namelijk hard voor een baby. Het kleed is niet alleen handig voor in de box maar ook voor op de grond, op bed of de bank. Het kan worden gebruikt om comfortabel en veilig op te spelen, liggen en slapen. Daarnaast is het een super goede ondergrond om te leren omrollen! 

Wat kun je met een boxkleed 95×75? 

Wanneer je een box gaat kopen of al in huis hebt gehaald, gaat je eerste keuze waarschijnlijk uit naar een boxkleed 95×75 of 75×95. Dit is het meest logisch en voor de hand liggend. Het is een simpel kleed die je perfect passend in jouw baby’s box kunt leggen. Wanneer je meer ruimte wil creëren is het goed om een aantal centimeter bij het gekozen formaat op te tellen. Over het algemeen zijn deze kleden in allerlei kleuren en materialen te vinden. 

Welke soorten bestaan er allemaal naast 95×75?

Ze zijn er in allerlei vormen en maten, kleuren en materialen. Zo heb je het standaard rechthoekige boxkleed 95×75 of 75×95 maar ook ronde en vierkante varianten. Het is niet alleen te gebruiken voor in de box maar ook op de grond of de bank. Het is handig om het kleed te verplaatsen naar verschillende locaties waar jouw baby veilig en comfortabel kan liggen, spelen en slapen. Wanneer je de motorische vaardigheden wil stimuleren, kijk dan eens naar de multifunctionele varianten met activiteiten. Deze bevatten zintuiglijke ontdekking speeltjes, ontzettend leuk voor jouw baby om mee te spelen. Wanneer je de vrije bewegingsontwikkeling wil stimuleren, zijn de hangende boxkleden een goede optie. Deze span je op aan vier punten en je baby kan lekker relaxen!

Lees tip:  Opslagruimte Purmerend

Waar kies jij voor? 

Kies je toch voor boxkleed 95×75 of een ander soort? Voor welk boxkleed jij kiest is vooral afhankelijk van welk soort box jij hebt gekocht. De maten zijn niet universeel, dus je moet het goede formaat kiezen. Een te groot kleed is niet handig en een te klein kleed kan veel gaan verschuiven. Heb je een rechthoekige box, ga dan voor het boxkleed 95×75 of 75×95. Bij een vierkante box hoort het formaat 90×90 of 100×100 en bij ronde kleden 90 cm of 95 cm. Wanneer je meer aandacht wil besteden aan de motorische vaardigheden en vrije bewegingsontwikkeling, kies dan voor de hangende boxkleden en/of de multifunctionele varianten zodat jouw baby spelenderwijs leert ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *