Glaswol isolatie

Glaswol isolatie, nog steeds erg populair

Wanneer je je woning wenst te isoleren spreekt het voor zich dat je daarvoor gebruik kan maken van tal van verschillende isolatiematerialen. Voor elk type isolatiemateriaal geldt uiteraard dat ze beschikt over haar eigen specifieke voor- en nadelen. Eén van de populairste keuzes sinds jaar en dag is ongetwijfeld glaswol isolatie. Het gaat hierbij niet alleen om kwalitatief, maar ook om betaalbaar isolatiemateriaal. Wil je graag alles ontdekken over dit type isolatiemateriaal? Dan is het alvast een absolute aanrader om de onderstaande informatie door te nemen. 

Met welke prijs dien je rekening te houden bij glaswol isolatie? 

Van belang om te weten is natuurlijk het prijskaartje dat verbonden is aan glaswol isolatie. Voor deze prijs geldt dat ze afhankelijk is van het onderdeel van je woning die je gaat isoleren. Ga je gebruikmaken van glaswol voor het isoleren van je dak- of zoldervloer? In dat geval kan je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van zo’n 20 euro per vierkante meter. Ga je kiezen voor glaswol voor het isoleren van je spouwmuur? In dat geval kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs gelegen tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter. Hou er echter rekening mee dat de kostprijs ook wordt bepaald door bijvoorbeeld de dikte van de glaswol. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende diktes zoals:

  • 60 mm; 
  • 160 mm; 

Hou er rekening mee dat hetzelfde principe eveneens geldt voor het isoleren van de spouwmuur. Des te breder de spouw is, des te duurder ook de isolatie zal worden. Voor het merendeel van de spouwmuren geldt dat ze beschikken over een dikte variërend van 5 tot 7 centimeter.

Lees tip:  Zo creëer je een rustig interieur

De keuze tussen steenwol en glaswol als isolatie voor je woning

Een vaak gehoord dilemma waar veel mensen mee geconfronteerd worden is deze tussen steenwol enerzijds en glaswol anderzijds. Voor allebei deze materialen geldt dat ze behoorlijk goed op elkaar lijken. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat er in steenwol gebruik wordt gemaakt van natuursteen. Net zoals voor glaswol isolatie geldt ook voor steenwol dat ze aangekocht kan worden in dekens. In het geval van steenwol is het zo dat de dichtheid wat hoger is gelegen. Dit heeft uiteindelijk als gevolg dat de zogenaamde lambda waarde of isolatiewaarde eveneens wat hoger is gelegen. Dit is een niet onbelangrijk verschil met glaswol isolatie om rekening mee te houden.

Conclusie; hoe interessant is glaswol isolatie precies? 

Het gebruik van glaswol isolatie is vandaag de dag nog steeds zeker en vast interessant. Je moet er alleen rekening mee houden dat het plaatsen van dit isolatiemateriaal door veel mensen als een beetje vervelend wordt ervaren. Dat is het gevolg van het feit dat er door de toepassing van dit isolatiemateriaal sprake kan zijn van irritatie aan niet alleen de huid, maar ook aan de luchtwegen. Het is vooral omwille van deze reden dat het merendeel van de mensen ervoor kiest om de plaatsing van dit type isolatiemateriaal uit te besteden aan ervaren vakmensen.Niet enkel je muren, maar ook je vloer isoleren? Gebruik dan de beste materialen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *