Het aanschaffen van vloertegels

Het aanschaffen van vloertegels

In Nederland hebben we al lang niet meer zo ongeveer allemaal hetzelfde op de vloer. Integendeel, want de mogelijkheden om uw vloer te bedekken zijn enorm groot. Heel fraai zijn wel de vloertegels, die in echt elk interieur passen, of dat nou modern of klassiek is. U hebt zeker wat te kiezen als u ook zwicht voor de aantrekkingskracht van vloertegels. Meest gebruikt worden keramische tegels, zoals ook houtlook tegels, plavuizen en vloeren van natuursteen erg in trek zijn.

Binnen het aanbod vloertegels is een hoofdrol weggelegd voor de keramische vloertegel

Vloertegels in de vorm van keramische tegels ziet u meer en meer. En dat in heel veel verschillende verschijningsvormen. Of het nou gaat om een meer industriële betonlook of allerhande imitaties, de vloertegels verpakt in keramisch materiaal scoren altijd. Keramische tegels zijn amper van een echte natuurstenen vloer te onderscheiden. Door gebruik te maken van steeds weer nieuwe technologieën kunnen nuances aangebracht worden die de vloertegels niet meer van echt te onderscheiden maken. Wat betreft deze vloertegels is er keuze uit een royaal aanbod, in zo goed als alle kleuren en met allerlei verschillende afwerkingen.

Vloertegels met houtlook; niet van echt hout meer te onderscheiden

Wist u dat er tegenwoordig vloertegels met houtlook zijn? Er liggen dus vloertegels op de grond, terwijl iedereen die zo even bij u binnen stapt denkt dat u toch echt een nieuwe houten vloer heeft gekocht. Het zegt alles over de ontwikkeling van vloertegels en zeker de wijze waarop met nuances en technieken gewerkt kan worden die zorgen voor een levensechte uitstraling van in dit geval dus hout. In feite is er dan ook geen enkel verschil tussen keramische tegels en houtlooktegels. Het is in beide gevallen gewoon een gebakken keramische vloertegel.

Lees tip:  Dit is een dubbelstaafmat hekwerk

Interessante vloertegels: de ‘nieuwe’ plavuizen

Plavuizen? Die zag u vroeger vooral in oude boerderijen en in ons land specifiek in ongeglazuurde uitvoering. Hoewel veel mensen de plavuis op zich mooi vonden, waren de nadelen vaak te groot. Dat is nu echter verleden tijd. Opnieuw kunt u kiezen voor vloertegels die er uitzien als plavuizen, maar in de basis gewoon keramische vloertegels zijn. Niet voor niets wordt een nadrukkelijk onderscheid gemaakt tussen de oude plavuizen en de nieuwe plavuizen in de vorm van keramische vloertegels. In feite geldt hetzelfde voor vloertegels natuursteen. Natuurlijk kunt u kiezen voor de originele natuurstenen vloer, met dan ook het prijskaartje van een dergelijke vloer. In dat geval wordt de natuursteen gewonnen in blokken. Vervolgens worden er platen van gezaagd en pas later ontstaan tegels. 

Een echte natuurstenen vloer? Daar hoort een bepaald prijskaartje bij

Ook nu kunt u echter ook kiezen voor vloertegels in de vorm van keramische tegels die niet van echte natuurstenen vloeren te onderscheiden zijn. De gelijkenis is treffend, tot in de nuances, de kleinste details aan toe. Grote verschil is in dit geval het prijskaartje dat aan de vloer hangt. En dat is een keuze die u zelf moet maken. Een ding is zeker, als u kiest voor vloertegels is er aan keuze in elk geval geen gebrek.Op zoek naar een stenen vloer? Kijk voor meer informatie op www.kroonvloereninsteen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *