deurslot

Hoe beveilig ik mijn woning tegen kerntrekken?

De waarde van inbraakpreventie mag niet over het hoofd gezien worden. Mensen ontdekken vaak pas hoe cruciaal het is om hun huis tegen inbraak te beveiligen als het te laat is. 

Als je het slachtoffer bent van een inbraak, besef je snel dat de inbreker niet alleen je goederen heeft gestolen, maar ook het gevoel van veiligheid dat je tot dan toe in je huis genoot. 

Het gevolg is dat je je bij thuiskomst niet meer comfortabel en vredig voelt. Dit is de voornaamste reden voor inbraakbeveiliging te installeren.

Welke kenmerken onderscheiden een uitstekend inbraakalarm?

De inbraakbeveiliging van een woning, hangt niet alleen af van de grootste sloten op deuren en ramen. Er zijn veel meer elementen die beïnvloeden of je huis inbraakveilig is. Buitenverlichting bijvoorbeeld, kan een heel eind op weg zijn om misdadigers op afstand te houden. 

Mensen zullen het huis dankzij buitenverlichting niet kunnen benaderen wanneer het donker is. Er kunnen ook extra veiligheidsmaatregelen gebruikt worden. Een slotenmakersbedrijf kan bijvoorbeeld een alarmsysteem installeren.

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar kerntrekbeveiliging 

Op dit moment is kerntrekken de meest voorkomende inbraaktechniek. Hier hebben slotenmakers in heel het land mee te maken, van Amsterdam tot Leeuwarden en ook iedere slotenmaker Utrecht. Een inbreker steekt een schroef in de cilinder en trekt dan met deze aanpak de cilinder uit het slot. Daardoor heeft hij of zij eenvoudig toegang tot je huis.

Voor kerntrekken gebruiken inbrekers zelfgemaakte of professionele instrumenten uit de sloten- en sleutelhandel. In deze instrumenten wordt een gehard stalen schroef gebruikt. Nadat deze in de cilinder geschroefd is, wordt een sleuteltrekker gebruikt om de cilinder uit het beslag te trekken. 

Lees tip:  Back to the sixties: Bank jaren 60!

Omdat dit soort misdaad steeds algemener wordt, heeft de Kwaliteitsgarantie voor Nieuwe Woningen van de politie, veiligheidsbeslag met sleuteltrekbeveiliging verplicht gesteld.

Om dit soort inbraken te voorkomen, kunnen op bepaalde veiligheidsbeslagen anti-criminaliteitsvoorzieningen geïnstalleerd worden. Het beslag beveiligt de cilinder, zodat het moeilijker wordt om de sleutel te verwijderen. 

Metaal omsluit de cilinder volledig en het beslag omsluit niet alleen de cilinder, maar ook het slot en deze garandeert dat de deur eenvoudig te bedienen is. Het beslag zorgt er ook voor dat de cilinder niet breekt.

Je huis beschermen tegen kerntrekken

Veel personen zijn zich er niet van bewust, dat hun deursloten kwetsbaar zijn voor kerntrekken door indringers. Een dief kan zich door sleuteltrekken snel toegang tot je huis verschaffen, met levensgevaarlijke scenario’s in je huis tot gevolg. Denk ook aan de onbetaalbare en dure voorwerpen die bij een inbraak kunnen worden meegenomen.

Gelukkig zijn er twee strategieën om de kans op sleuteltrekken te verkleinen. Het installeren van een anti-torsie cilinder, die niet alleen tegen tikken bestand is, is de eerste optie. Ook slotenpikkers en klopsleutels worden door een anti-torsie cilinder beschermd. 

Samengevat is de kans op inbraak verwaarloosbaar bij het gebruik van een anti-torsie cilinder. Een van de voordelen van deze cilinders is dat ze vrij eenvoudig te installeren zijn.

Investeer in sleuteltrekbeslag

Je kunt ook gebruik maken van een sleuteltrekbeslag, dat boven je slot wordt aangebracht, in plaats van een anti-tamper cilinder. Dit systeem verdedigt je huis tegen sleuteltrekken, maar niet tegen het stelen van sloten of uitgeslagen sleutels. Hiervoor zul je een extra beveiligingssysteem moeten aanschaffen. 

Lees tip:  Hoe je een kleine kinderkamer kan inrichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *