Hoe een bank te kiezen in jou favoriete woonwinkel

Het kiezen van meubilair kan zeker een uitdaging zijn. Het vinden van een kwaliteitsstuk, in een stijl die je leuk vindt, en in de juiste stof kan een eindeloze zoektocht lijken! Als we hier ook nog eens aan toevoegen hoeveel leuke woonwinkels er tegenwoordig wel niet zijn lijkt de keuze werkelijk te veel.

Naast het vinden van een kwaliteitsmeubel, zijn er nog andere overwegingen die je zou moeten maken als je op zoek bent naar een nieuwe bank.

Een ding waar je aan moet denken, is hoeveel bijvoorbeeld zitkussens jou bank zal hebben. Hoewel je dit element misschien niet meteen opmerkt, kan het belangrijk zijn. Sommige banken hebben twee kussens waar anderen drie kussens hebben, terwijl enkelen slechts één lang zitkussen hebben. Niemand – gast of familielid – zit graag op de “naad” waar de kussens samenkomen. Dus, afhankelijk van de grootte van elk zitkussen, mag je slechts één persoon per kussen plaatsen (behalve uiteraard op banken met één kussen). Overweeg het aantal mensen dat je in je kamer wilt plaatsen en het aantal op je huidige bank.

Hoewel de totale grootte van je bank ook belangrijk is, zodat hij goed in de ruimte past, moet je ook kijken naar de zitplaatsen van de bank. Bekijk de grootte en stijl van de armen. Zijn ze groot, rond en vallen ze er op? Of zijn ze klein en vierkant? Overvolle armen betekent minder zitruimte op de bank, dus let op de armstijl wanneer je een bank koopt! Probeer in de woonwinkel samen met de verkoper een ruimte te schetsen met jou exacte wensen, waarschijnlijk kan hij een goed voorstel doen met betrekking tot de armen die je wenst.

Lees tip:  Welke verschillende sfeerhaarden bestaan er allemaal?

Vind je het leuk dat je bank zijn poten te zien zijn of juist achter een rok verstopt zitten? Banken zonder rok, en vooral die met lange, slanke benen, lijken er lichter en luchtiger uit te zien dan die met een rok. Dit kan wenselijk zijn in jou ruimte, of misschien geeft je de voorkeur aan het meer traditionele uiterlijk van een rok?

Komen de rugkussens los van de bank of zijn ze bevestigd? Hoewel de meeste zitkussens verwijderbaar zijn (hoewel niet alle – controleer het product voordat je het koopt!), zijn niet alle rugkussens dit. Afneembare kussens zijn goed voor schoonmaakdoeleinden, maar ze worden ook vaak elementen voor kastelen die worden gebouwd door kleine kinderen.. Half bevestigde kussens zitten los aan de bovenkant, maar zijn echt verbonden met de bank met bijvoorbeeld klittenband. Dit zorgt ervoor dat ze er na verloop van tijd niet “slungelig” uitzien en voorkomt dat ze van de bank glijden. Een strak gestoffeerde rug heeft helemaal geen kussens; in plaats daarvan is de rug bekleed met de bank zelf. Dit is de netste, en vaak meest eigentijdse, look.

Kwaliteit, garantie, onderhoud, functie en stijl zijn allemaal belangrijke elementen bij het kopen van nieuwe meubels. Denk aan het meubilair dat je nu hebt, meubels die je in het verleden hebt gehad en wat je favoriete elementen zijn voordat je winkelt. Zorg er voor dat je altijd goed voorbereid bent voor je een woonwinkel binnen loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *