Hoe je een kleine kinderkamer kan inrichten

Het is natuurlijk dat je je kindje een mooie grote kamer kunt bieden, waar ze alle ruimte hebben om de komende jaren heerlijk te kunnen slapen. Toch heeft niet iedereen de luxe dat ze deze ruimte ook daadwerkelijk over hebben. Om ervoor te zorgen dat je ook een wat kleinere kamer gezellig kunt inrichten, geven we je in dit artikel een aantal praktische tips, waarmee jij je kinderkamer optisch groter kunt doen laten lijken. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Doe er je voordeel mee dus!

Kies voor je juiste kleur

Op de vraag hoe je een kleine kinderkamer kan inrichten, is het eerst goed te kijken naar het kleurgebruik. Net als in de woonkamer geldt namelijk dat een kleinere kamer juist met lichtere kleuren moet worden gevert. Wat je dan namelijk ziet, is dat de ruimte al direct optisch een stuk groter oogt. Kies je voor donkere kleuren, dan heb je al snel het gevoel dat je kamer een stuk kleiner lijkt. Houd hier dan dus ook rekening mee tijdens het aankleden van de kinderkamer.

Gebruik praktische meubels

Wanneer je je kinderkamer eenvoudig en ook praktisch wilt inrichten, horen hier natuurlijk ook de juiste meubels bij. Het is dan dus ook vooral in een kleine kinderkamer belangrijk om gebruik te maken van alle ruimte die je hebt. Zo kun je kiezen voor een bedje met daaronder lades of een commode met extra opbergruimte. Ook is het aan te raden gebruik te maken van de muren. Zo kun je namelijk heel eenvoudig een wandplank bevestigen, waarop je nog vanalles kunt neerzetten. Deze ruimte die je normaalgesproken niet gebruikt, kun je dus nu extra goed gebruiken voor bijvoorbeeld het opbergen van kleding, schoenen of de luiers.

Lees tip:  Hoe maak je de jaloezieën schoon?

Maak gebruik van hoogtes

Een andere manier hoe je een kleine kinderkamer kan inrichten, is door gebruik te maken van verschillende hoogtes. Zo is het verstandig om te kiezen voor een kledingkast welke hoger is dan de commode en ook een lamp die niet al te massief is in het geheel. Je zult zien dat op het moment je met hoogtes gaat spelen een kamer al snel vele malen speelser en ook optisch groter oogt. Praktisch gezien heeft de hoogte inwerken ook allerlei voordelen, want deze ruimte wordt namelijk normaal gesproken bijna niet gebruikt.

Tot slot

Naast de inrichting, is ook het gebruik van verlichting ontzettend belangrijk. Bij voorkeur is het daarom ook aan te raden om in te zetten op natuurlijk licht. Uiteraard is dit een stukje lastiger tijdens de wintermaanden, maar het heeft wel een enorm positief effect op het geheel. Vooral gezien het feit licht natuurlijk weerkaatst op lichte kleuren. Dus door gebruik te maken van de kracht van deze beide elementen, zal je ziet dat je kinderkamer een stuk groter lijkt, dan deze in werkelijkheid eigenlijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *