tuin wat onderhoudsvriendelijker

Hoe je je tuin wat onderhoudsvriendelijker maakt

Opties

Een tuin met een grasmat en een mooi assortiment aan planten of bloemen gaat samen met een hoop onderhoud. Dingen zoals grasmaaien of een plant bijknippen zijn niet te vermijden. 

Gelukkig zijn er voor een onderhoudsarme tuin een paar goede alternatieven zoals bijvoorbeeld een kunstgras mat of grote kunstplanten, die planten zijn er in alle soorten en maten te vinden om perfect bij de stijl van de tuin te passen. Kunstgras is een goede optie om het hele jaar te genieten van een groene grasmat en om van vervelend onkruid af te komen wat wel door normaal gras groeit. Onkruid kan zich niet wortelen in kunstgrassen.

Onderhoud

Natuurlijk waar het hier allemaal om draait is het onderhoud van de tuin, helemaal wegdenken is helaas geen optie, maar het minimaliseren ervan is mogelijk. Bij bijvoorbeeld een kunstgrasmat is het niet nodig om het te besproeien of te maaien, dit geldt ook voor kunstplanten uiteraard. Een dingetje dat wel nodig is bij kunstgras is af en toe de bezem erover heen om de grasmat te ontdoen van de bladeren of andere voorwerpen die erop beland zijn. Bij een nep-plant is het handig om deze af en toe even af te stoffen want een smerig laagje erop geeft geen realistische look mee.

Benodigdheden

Er zijn wat standaard dingen nodig om je tuin spik en span te houden, dan beginnen we met een bezem of een bladblazer (mocht u die hebben), die zijn nodig voor het onderhoud van het kunstgras. Voor de grote kunstplanten is het aan te raden om een schaar te gebruiken om de eventuele verkleurde stukken eraf te knippen, en een natte doek om de vlekken van bijvoorbeeld regen te ontdoen. Dit is een groot voordeel van een tuin met nep artikelen, de benodigdheden zijn in bij alle huishoudens wel te vinden.

Lees tip:  5 voordelen van vloerverwarming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *