Hoe kies je het beste contract met groene stroom uit?

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Dit zie je in meerdere vakgebieden, maar ook zeker in het aanbod van energiecontracten. Lange tijd werd uitsluitend grijze stroom aangeboden, maar daar is verandering in gekomen. Je kunt nu namelijk óók voor groene stroom kiezen. Als je voor groene stroom kiest, kies je eigenlijk voor duurzaamheid. De groene stroom wordt namelijk op een duurzame manier opgewekt.

Heb je interesse in een energiecontract met groene stroom? Volg dan onderstaande tips op voor het vinden van een geschikt contract.

Tip 1: maak gebruik van een energievergelijker

Allereerst is het advies om gebruik te maken van een online energievergelijker. EasySwitch is hier eigenlijk het bekendste voorbeeld van. Deze energievergelijker werkt perfect en is compleet qua aanbod. Het complete aanbod zorgt ervoor dat je via deze vergelijker direct op zoek kunt gaan naar een energiecontract met groene stroom. Mocht je het gewenste contract gevonden hebben, kun je deze ook direct online afsluiten.

Tip 2: richt je niet alleen op het tarief

Bij het vergelijken van een energiecontract kijk je al snel naar het tarief. Logisch, maar het advies is om ook naar andere facetten te kijken. Let bijvoorbeeld ook goed op de voorwaarden, zoals de opzegtermijn. Ben je eventueel in staat om het energiecontract op te zeggen? Of zit je aan een bepaalde contractduur vast? Doe goed onderzoek naar alle voorwaarden, zodat je ook op dat gebied de juiste keuzes kunt maken.

Tip 3: kijk goed naar de leverancier zelf

Tevens is het aan te raden om kritisch naar de leverancier te kijken. Heeft de leverancier haar zaakjes op orde? En kun je bijvoorbeeld online veel positieve beoordelingen vinden? Dat laatste is wel zo wenselijk. 

Lees tip:  Een landelijke woonstijl, iets voor jou?

Tip 4: neem hier goed je tijd voor

Het uitkiezen van een nieuw energiecontract is geen snelle klus. Nee, compare energy in the Netherlands vraagt zelfs de nodige tijd van je. Ga er daarom even goed voor zitten, trek je tijd uit voor het maken van een vergelijking en let dus op meerdere facetten. Met de uiteindelijke keuze voor groene stroom ben je in ieder geval duurzaam bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *