Hoe kies je led strips?

Led strips kun je overal in huis wel plaatsen. Vroeger ging dat een beetje moeilijker, omdat het speciale dimmers nodig had en minder goed beschermt konden worden tegen water en stof. Maar nu is dat niet zo een probleem. Wel moet je van tevoren weten hoe je dit gaat doen voordat je van start gaat. Kies een plek uit die eerst goed schoongemaakt is en die niet vettig is. Maar eerst moet je de juiste Led strips uitkiezen.

Led strips werken op 12V of 24V laagspanning. 12V is ideaal voor installaties van verschillende meters. 12V is beter geschikt voor de echt grote LED strip installaties. 12V is dus beter in huis te gebruiken, terwijl 24V beter geschikt is voor een professionele setting. Als je eentje voor thuis zoekt, dan weet je alvast dat 12V de juiste keuze is.

Als we naar soorten strips kijken, zien we dat e eerst de RGB strip is. deze worden in 2 hoofdcategorieën verdeelt: enkel-kleurige LED strip en multicolor LED strip. De enkel kleurige strip is misschien beter voor een neutrale setting zoals een woonkamer of de gang. Het heeft een sfeervolle warme witte kleur. De multicolor strips geven je verschillende kleuren die je kunt kiezen via een programma.

Daarnaast heb je de dimbare Led strips. Ze bevatten een ergonomische touch dimmer die meteen aan te sluiten is op een 12V accu. Als je wilt kun je een Wifi kit gebruiken voor meer bedieningsgemak. Deze kun je bij Letsleds.nl bestellen.

De IP waarde is ook belangrijk. Vooral wanneer je je strips in een vochtige plek wilt plaatsen. IP20 is niet waterdicht, IP65 is sproei waterdicht, maar voor een betere bescherming is het beter om IP68 te kiezen die volledig waterdicht is.

Lees tip:  Welke huizen moet je laten keuren?

De ideale plek voor het kopen van de Led strips

Letsleds.nl heeft precies de strips waarnaar je op zoek bent. Bezoek de website voor meer informatie en om hun collectie te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *