Hoe kun je je slaap verbeteren?

Denk aan alle factoren die een goede nachtrust in de weg kunnen staan, van werkstress en familieverplichtingen tot onvoorziene obstakels, zoals ziektes die kunnen opduiken. Het is geen verrassing dat het moeilijk kan zijn om een goede nachtrust te krijgen. Hoewel je de omstandigheden die je slaap belemmeren misschien niet onder controle kunt krijgen, kun je wel gewoonten ontwikkelen die je helpen ’s nachts beter te slapen. Daarnaast kun je een hoofdkussen bij Sleepworld kopen om je te helpen bij het slapen. Maak gebruik van eenvoudige slaapverbeteringsstrategieën, zoals het opstellen van een slaapplan en het opnemen van lichaamsbeweging in je dagelijkse routine.

Slaap op tijd

Het circadiane ritme van je lichaam werkt volgens een vooraf bepaald schema, waarbij het zich synchroniseert met de dageraad en zonsondergang. Consistentie in je slaap- en waak schema’s kan de kwaliteit van je slaap op lange termijn verbeteren. Deelnemers aan een studie die onregelmatige slaappatronen hadden en laat naar bed gingen in het weekend rapporteerden volgens de onderzoekers dat ze slecht sliepen. Uit een andere studie bleek dat onregelmatige slaappatronen je circadiane ritme en je melatonine niveaus kunnen verstoren, die beide belangrijk zijn om je hersenen het signaal te geven dat ze moeten slapen. Als je moeite hebt met slapen, probeer dan de routine te krijgen om elke dag op dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan. Na een paar weken zul je misschien merken dat je niet eens meer een wekker nodig hebt. Zorg voor niet meer dan acht uur slaap per nacht. Een volwassene in goede gezondheid zou elke nacht minstens zeven uur moeten slapen. De meeste mensen hebben niet meer dan acht uur slaap nodig om dit doel te bereiken.

Lees tip:  5 tips om je perfect eethoek uit te kiezen

Eet en drink goed

Het is niet aan te raden om hongerig of volgevreten naar bed te gaan. Vermijd ook het eten van zware of grote maaltijden binnen een paar uur voor het slapengaan, want het ongemak kan je dwingen om wakker te blijven. Warme melk kan je helpen beter te slapen door de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Sinds mensenheugenis vertrouwen mensen op deze eeuwenoude behandeling om hen te helpen in slaap te vallen. Veel moeders en wetenschappers geven de voorkeur aan warme melk omdat die aanzienlijke hoeveelheden van het aminozuur tryptofaan bevat, dat heilzaam is voor het lichaam. Tryptofaan komt ook voor in koolhydraatrijke diëten, wat kan verklaren waarom veel mensen zich moe voelen na de consumptie van een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten. Nadat het aminozuur tryptofaan is opgenomen, wordt het in het lichaam omgezet in het natuurlijke hormoon melatonine, dat helpt bij de regulering van onze natuurlijke slaaptoestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *