Hoe moet u een visgraat vloer onderhouden?

Er zijn aan een visgraat vloer heel wat interessante voordelen verbonden. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de visgraat vloer de voorbije jaren ook steeds populairder is geworden. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Met name de manier waarop een visgraat vloer dient te worden onderhouden is voor veel mensen een echte doorn in het oog. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Een vloer onderhouden kan een behoorlijke uitdaging zijn… in het bijzonder wanneer u zich hier niet goed over laat inlichten. Gelukkig is er de informatie op deze pagina zodat ook het vervelende nadeel met betrekking tot het onderhouden van een visgraat vloer meteen kan komen te verdwijnen.

               Het schoonmaken van een visgraat vloer

Laat ons het even hebben over het schoonmaken van een visgraat vloer. Hiervoor geldt dat er bij voorkeur gebruik wordt gemaakt van een voedende vloerzeep. Zoals de naam reeds laat vermoeden betreft het hier een zeep welke over een voedende werking beschikt. Deze zorgt er aldus voor dat er na elke schoonmaakbeurt een soort van beschermlaagje op de vloer wordt geplaatst. Daarnaast zorgt de zeep uiteraard ook gewoon voor een prima reiniging. Het beschermlaagje dat achterblijft na het schoonmaken van uw visgraat vloer zal de vloer blijvend beschermen tegen niet alleen vlekken, maar ook vuil. Het is absoluut niet noodzakelijk om de vloer elke dag opnieuw te reinigen met behulp van deze zeep. In principe volstaat het om dit één à twee keer in de week te doen. Het spreekt voor zich dat u er wel voor kunt kiezen om uw vloer meerdere keren te reinigen. In dat geval volstaat gewoon het gebruik van schoon water.

Lees tip:  Inrichten van een kleine keuken: Tips en Tricks

               Het onderhouden van uw vloer met visgraat motief

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt op welke manier u, uw visgraat vloer kunt schoonmaken. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het namelijk voor zich dat u de vloer ook zult willen houden. Alleen op deze manier bent u namelijk verzekerd van een echt langdurig en bovendien ook optimaal gebruiksgemak. Om de vloer te voorzien van een (extra) opfrisbeurt is het aan te raden om gebruik te maken van een soort van onderhoudsolie. Deze olie beschikt eigenlijk over een uitermate veelzijdige werking, namelijk:

  • De vloer wordt hersteld;
  • Het kleur van de vloer komt weer volop tot haar recht;

Het wordt in de praktijk sterk aangeraden om uw visgraat vloer één keer in het jaar of om de twee jaar te onderhouden met behulp van een dergelijke onderhoudsolie. Let wel, het aanbrengen van deze olie vereist best een beetje werk. Zo is het bijvoorbeeld een vereiste dat alle meubelen uit de ruimte in kwestie worden verwijderd. De olie beschikt over een sneldrogende functie, maar dient gedurende ongeveer 24 uur de tijd te krijgen om uit te harden. Niet alleen is het aanbrengen van deze olie op uw vloer zeer eenvoudig, daarnaast kan het de levensduur van de vloer ook nog eens behoorlijk verlengen. Zo kunt u pas echt ten volle en bovendien ook nog eens langdurig genieten van uw visgraat vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *